Politie Groningen

Persberichten donderdag 22 april 2004

Provincie Groningen, 22-04-2004 -

Groningen: agressieve winkeldief aangehouden
De politie heeft woensdagavond in een supermarkt aan de Claremaheerd een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De verdachte had een pak vlees uit de supermarkt weggenomen zonder het vlees bij de kassa af te rekenen. De Stadjer werd door een beveiligingsmedewerker voorbij de kassa aangesproken. Hierop bedreigde hij de beveiligingsmedewerker in woorden en gebaren. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de dief in de supermarkt aanhouden. Hij werd ingesloten. Daarnaast bleek dat de verdachte nog 195 dagen gevangenisstraf te goed had. De man zal vandaag worden gehoord.

Groningen: alcomobilist aangehouden
Op het Lopende Diep heeft de politie woensdagnacht een 32-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. De Winschotenaar werd door de politie in zijn auto gecontroleerd en wees een blaastest op straat uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De automobilist zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd, maar kon hij hieraan niet voldoen. Hierop werd de verdachte zijn voertuig op het politiebureau veiliggesteld. De man krijgt zijn auto terug zodra hij zijn rijbewijs heeft ingeleverd. De Winschotenaar mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontrole op ringweg
De politie heeft woensdagochtend op de Beneluxweg een
snelheidscontrole gehouden. Vier bestuurders reden bij de controle te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op. De controle duurde bijna een uur.