Provincie Utrecht

Persbericht

Convenant zendmasten getekend

26-4-2004
Op 22 april is het convenant over de zendmasten getekend op het provinciehuis te Utrecht. De ondertekening is het sluitstuk van de intentieverklaring van 14 januari 2003, waarin partijen afspraken op welke manier de oplossing van het zendmastenprobleem zou moeten worden uitgevoerd. Dat is nu juridisch vastgelegd in een convenant. Ondertekening werd eerder verhinderd door een gang naar de rechter van Quality Radio. Ook nu spande Quality Radio een kort geding aan om het ondertekenen te verbieden. Deze keer wees de rechter het verzoek af omdat de belangen van partijen goed waren afgewogen en maakte zo de weg vrij.

Vertrekkend gedeputeerde Jan Streng van de provincie Utrecht is blij dat de handtekeningen er nu staan: "Ik vind het erg plezierig dat ik dit hoofdstuk nog heb kunnen afmaken net voor mijn vertrek. We hebben er samen met alle partijen hard aan gewerkt en het was bepaald geen sinecure. Inzet was natuurlijk het oplossen van de storingsproblemen voor de burger. We zijn blij dat we er goed zijn uitgekomen". De ondertekenende partijen zijn verder de gemeenten IJsselstein, Montfoort en Lopik en Nozema. Het ministerie van EZ heeft een side-letter ondertekend.

In het convenant is onder andere geregeld dat het uitgezonden vermogen van de middengolfzender definitief wordt verlaagd van 240 Kwatt naar 100 kWatt voor de reguliere uitzendingen plus 40 kWatt reserve. De noordelijke zendmast wordt geheel afgebroken en de hoge frequenties van 1395 kHz en 1008 kHz worden niet meer vanuit Lopik uitgezonden. De kosten worden gedragen door IJsselstein en Nozema.

Informatie: Marja van Buuren, 030 - 2583207; e-mail: marja.van.buuren@provincie-utrecht.nl
Rob Roskam, 030 - 6862577; e-mail: nozema@nozema.nl Ginny Mulder, 06 -54204855, gemeente IJsselstein; e-mail: ginny@ttpc.nl

Laatst gewijzigd op 04/26/2004 05:40:32 PM. Paginabeheer: Franca.Olthof@provincie-utrecht.nl