Ingezonden persbericht


Persbericht

15 april 2004

Op donderdag 22 april zal op het plein van de Basisschool Op Dreef, na een intensieve projectperiode rondom het thema agressie en zinloos geweld, een stoeptegel met het lieveheersbeestje erop worden gelegd, het nationaal symbool tegen agressie en geweld,

Onder het motto "Wij kunnen op school wel afspraken maken, maar hoe zit het buiten school?" zullen leerlingen van de Op Dreef school bij het nieuwe winkelcentrum Symfonie en het toekomstig Horecaplein nog een stoeptegel plaatsen. Het geheel wordt omringd door passende festiviteiten en zal vanuit en door de scholieren plaats vinden.

Niet alleen kinderen hebben aangegeven dit initiatief te waarderen. Ook de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld ondersteunt dit initiatief van harte. Bovendien onderkennen ook bekende persoonlijkheden uit 'ons eigen dorp' het belang van dit project. Zij stellen zich dan ook graag beschikbaar om samen met de leerlingen de stoeptegels te plaatsen. Zo zal de wijkagent, die regelmatig contact met de Op Dreef school heeft, de eerste stoeptegel op het schoolplein leggen. In het winkelcentrum zal dit gebeuren door de eigenaar van een supermarkt en weer een andere persoon zal de honneurs waarnemen wanneer het beoogde Horecaplein aan de beurt is. De achterliggende gedachte zal hierdoor bij de kinderen een extra lang leven krijgen en tot maximaal besef leiden.

Na het plaatsen van de eerste tegel in het winkelcentrum geeft de school een tegel aan de volgende Nieuw-Vennepse school. Zo wordt het thema "Wij kunnen op school wel afspraken maken, maar hoe zit het buiten school? ", doorgegeven. Ook zij plaatsen een tegel op het schoolplein, in het dorpshart en overhandigen aansluitend een tegel aan weer een andere school. Samen een 'zwaan-kleef-aan-effect' opbouwend. In totaal zullen minimaal 12 tegels geplaatst worden.

De opzet is dat het initiatief zich gelijk een olievlek uitspreidt over de gehele polder en geadopteerd wordt door de wijde omgeving. Het doel van het project moge duidelijk zijn: agressie en geweld zijn niet normaal en mogen dit ook nooit worden. Ook in Nieuw-Vennep kunnen we er met elkaar alles aan doen om van onze verharde maatschappij een betrokken samenleving te maken. Daarom zijn veel instanties uitgenodigd: de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld, gemeente, politie, brandweer, scholen, ouders, horeca, verenigingen, kerken, ondernemers, winkeliers en u. U bent van harte welkom om deze feestelijke plaatsing bij te wonen op 22 april om 15:30 uur in het Hart van Nieuw-Vennep, Schoolstraat nummer 7, ingang C1000.

Het gedragsbeïnvloedend project wordt gefinancierd door het Fonds Wijken en Kernen. De Landelijke Stichting (LSTZG) is medeorganisator. De actie is geïnspireerd door de symboliek in de TV campagne van de LSTZG waarin een steen uit een rij stenen wordt gehaald, waarna het domino effect stopt.

Einde persbericht.

---

Positaktie.
Beweging voor positieve re- actie.
Woordvoering: Joop Vogel, tel.: 0252 - 675506. Onderweg: 06 - 13621706


---- --