Gemeente Dordrecht


Persbericht

|- onder embargo - tot donderdag 22 april 17.00 uur         |                   |
|Burgerzaken Dordrecht wint NVVB-jaarprijs 2004             |                   |
De Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) reikt donderdag 22 april de NVVB-jaarprijs uit aan de afdeling Burgerzaken van de gemeente Dordrecht. Burgerzaken wint de prijs voor haar uitgebreide elektronische dienstverlening (E-loket) aan burgers in Dordrecht. De afdeling maakt hierbij gebruik van het unieke Web Intake Systeem (WIS), dat door het Dordtse E-team in eigen beheer is ontwikkeld. Met dit systeem kunnen burgers informatie opvragen over alle gemeentelijke producten en diensten. Tevens kunnen zij aanvragen elektronisch indienen, zoals het reserveren van een datum en locatie voor een huwelijk.

Veel van de online op te vragen producten komen van de afdeling Burgerzaken. In de toptien van de meest gevraagde producten staan onder meer het uittreksel bevolkingsadministratie en het uittreksel burgerlijke stand. Ook het maken van een afspraak voor bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs is populair.

De jury voor de NVVB-jaarprijs heeft waardering voor het innovatieve karakter van het Dordtse WIS en voor de positieve impuls die van dit initiatief uit kan gaan voor de elektronische dienstverlening voor heel 'burgerzakenland'.

'Burgerzaken Dordrecht weet alle kanalen, dus ook het internetkanaal, optimaal in te zetten voor klantgerichte dienstverlening aan de burgers van Dordrecht', aldus de jury.

NOOT voor de pers
Om u in de gelegenheid te stellen aanwezig te zijn tijdens de prijsuitreiking van de NVVB-jaarprijs 2004 aan de afdeling Burgerzaken ontvangt u dit bericht vandaag, maar onder embargo. De prijswinnaar wordt morgen pas bekend gemaakt.

U bent van harte welkom bij de prijsuitreiking.
Deze vindt plaats op donderdag 22 april om 16.30 uur in Hotel Leeuwenhorst, Langelaan 3 in Noordwijkerhout. De uitreiking is onderdeel van het congresprogramma Burgerzaken 2004 dat op 22 en 23 april plaatsvindt. De voorzitter van de NVVB, de heer mr. T. Nijenkamp, reikt de prijs uit. Namens de gemeente Dordrecht is onder andere aanwezig: de heer R.J.G. Bandell, burgemeester, mevrouw L. Kersten, hoofd Burgerzaken en mevrouw W. Kooiman, projectleider E-loket.

Het is mogelijk een exemplaar op te vragen van het juryrapport. Dit kunt u doen bij Marianne van Rijsbergen, telefoon 6396901 of per mail: M.van.Rijsbergen@dordrecht.nl


---- --