3 e persbericht van donderdag 22 april 2004

Eindhoven 22-04-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Kinderen beroofd

Een meisje van 13 en een meisje van 14 beiden afkomstig uit Helmond zijn donderdagmiddag rond 16.15 uur in de omgeving van de Karel Doormanlaan beroofd. De twee meisjes zaten op een schommel met elkaar te kletsen op een grasveldje toen twee meisjes en een jongen naar hen toekwamen. De kinderen werden door het drietal bedreigd. Een van de meisjes werd bij de keel gegrepen en hard aan haar haren getrokken. Het meisje moest haar geld en spulletjes afgeven. Toen ze niets bij zich bleek te hebben moest ze haar oorbellen uitdoen. De kleding van het andere meisjes werd nagekeken en daaruit werd door een van de daders enkele eurocenten gestolen. Na nog een aantal bedreigingen maakten de drie zich uit de voeten richting Hortensiapark.

Dader 1: meisje van ongeveer 16 jaar oud en 1,65 meter groot. Ze droeg haar haren in een paardenstaart en had een kuif. Ze droeg een fel fluorkleur gele trui en een spijkerbroek met omgeslagen pijpen. Ze droeg grote oorbellen.

Dader 2: meisje van tussen de 16 en 18 jaar oud. Lange blonde haren in een soort staart gedragen. Ze was ongeveer 1.65 tot 1.70 meter groot. Ze droeg een spijkerbroek en een jas.

Dader 3: jongen van ongeveer 17 jaar oud. Ongeveer 1.75 tot 1.80 meter groot. Hij had blonde stekelharen met veel gel erin.

Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie Helmond tel. 0900 8844.

Helmond: Meisje lastig gevallen

Donderdagmiddag rond 16.30 uur is op de Wolfsputter Baan een meisje van 15 uit Helmond lastig gevallen door een groep jongens. Het meisje was met de fiets. Toen ze een groep jongens voorbij wilde fietsen werd de drager van haar fiets vastgepakt. Ze viel. Twee jongen pakten het meisje op terwijl twee anderen het meisje onzedelijk betastten. De jongens lieten het meisje gaan toen er een fietser naderde via de Verlengde Rembrandtlaan. Bij de groep stond een jongen met een blauwe scooter met een rood stuur.

Helmond: Inbreker gepakt

Donderdagmiddag om 17.00 uur is op de Markt in Helmond een 29-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht op woensdag 21 april rond 21.30 uur te hebben ingebroken in een school aan de Keizerin Marialaan. Daar wist hij binnen te dringen en nam een TFT-scherm van een computer mee. De man heeft de diefstal al bekend.

Riethoven: Snelheidscontrole

De politie heeft donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Broekhovenseweg in Riethoven. Er zijn 65 bestuurders op de bon gezet. De snelste reed 119 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.