Digitale Gemeente Houten

Werkgroep Over de Digitale Drempel voert discussie over toegankelijkheid internet

vrijdag 23 april 2004 - Bron: Enrich

De Stichting Gehandicapten-belangen Houten en Ibas gaan samenwerken om de toeganke-lijkheid van het internet te vergroten. Die toegankelijkheid telt zwaar voor mensen met functiebeperkingen. Maar ook de doorsnee internetgebruiker kan gemak hebben van de tips die mensen met een handicap samen met een website-bouwer als Ibas kunnen ontwikkelen.

Om die reden hebben de SGH en het organisatie- en ICT-bureau Ibas hun krachten gebundeld: leden van de SGH beschikken over de expertise rond de (on)toegankelijkheid van het Internet. Ibas is een bedrijf dat onder andere wil excelleren in het ontwikkelen van toegankelijke sites.

Wederzijds kunnen beide partijen veel van elkaar leren. De werkgroep Over de Digitale Drempel bestaat uit een team van SGH-ervaringsdeskundigen en Ibas-webontwikkelaars en wil de komende maanden een internetforum op zetten en via De Site van de Week een discussie gaan voeren over de toegankelijkheid van het internet. Daarbij zullen we van de bestaande
Drempels Weg kennis gebruik maken. De werkgroep zal zijn bevindingen in oktober via internet en de traditionele media publiceren.

Het resultaat van deze praktische samenwerking tussen SGH en Ibas is tweeledig:

1. Webbouwers leren hoe ze toegankelijker websites kunnen bouwen en
2. Voor mensen met en zonder functiebeperking worden allerlei praktische tips verzameld om het surfen op het internet eenvoudiger te maken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een integraal onderdeel van het bedrijfsbeleid van de Ibas groep, die bestaat uit Ibas ICT, Ibas Consultancy en Ibas Interim Management met vestigingen in Soesterberg, Zwolle en Houten. Vanuit de vestiging in Houten aan de Molenzoom (De Molen 37) wordt actief vorm gegeven aan maatschappelijke betrokkenheid door inzet van kennis en expertise voor lokale maatschappelijke organisaties. Ibas beschouwt dit enerzijds als gewoon goed nabuurschap en anderzijds blijkt samenwerking met mensen in Houten voor Ibas een bron van vernieuwing te kunnen zijn.

De samenwerking tussen Ibas en de SGH is tot stand gekomen door tussenkomst van Enrich. Enrich voert als Organisatiebureau Maatschappelijk Ondernemen in opdracht van de gemeente Houten het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Houten uit. Enrich brengt partijen bij elkaar om samenwerking tussen bedrijfsleven in Houten en de lokale samenleving te vergroten en te versterken. Wilt u meer weten over het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Houten dan kunt u contact opnemen met Dolinda van der Hulst, tel. 030-6090338 of e-mailen naar info@bureau-enrich.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).