Gemeente Sittard-Geleen
PERSBERICHT

Hanenhof blijft Hanenhof

Sittard-Geleen, 23-04-04 - De beslissing is gevallen; de naam voor het zalencomplex in het Cultuurcluster stadsdeel Geleen dat nu in aanbouw is, wordt De Hanenhof.
Wethouder Theo Hanssen riep in maart de burgers op om suggesties in te leveren voor een naam. Er kwamen ruim veertig reacties binnen.

Onder de inzendingen waren enkele nieuwe namen, zoals Naobersjap, Gelaen Plaza en Theatreum. Het merendeel van de inzendingen vermeldde De Hanenhof.
De Hanenhof is wijd en zijd bekend en is een begrip, gaven diverse inzenders als reden aan. Fijne herinneringen, vanzelfsprekend en vertrouwd, zijn ook veel genoemde termen.
Ook de toekomstige gebruikers; de muziekschool, de bibliotheek, omroep Start en de exploitanten van het zalencomplex, scharen zich achter deze naam.

Het gehele complex wordt volgens planning medio 2005 opgeleverd. De luxe huurappartementen dragen de naam Herenhof en de koopappartementen La Loge. In samenspraak met Woonprofiel en 3W wordt bekeken hoe de diverse namen op de gevel(s) worden aangebracht.