Provincie Zeeland



Statencommissie Ruimte vergadert in Hulst

Voor het eerst, sinds het dualisme op provinciaal niveau zijn intrede heeft gedaan, vergadert een statencommissie in Zeeland op locatie.

Het uitgangspunt van het vergaderen elders in de provincie is het verkleinen van de afstand tussen politiek enerzijds en burgers en belangenorganisaties anderzijds. Daarnaast wordt op deze wijze actief ingespeeld op de lokale problematiek of actualiteit.

De leden van de commissie Ruimte komen op vrijdag 23 april a.s. om 09.00 uur in het gemeentehuis van Hulst bijeen.

Aanleiding voor deze bijeenkomst in Hulst is de problematiek die het wonen in een dynamische stadskern met een rijk verleden met zich meebrengt. Om het gebied achter de Basiliek op te waarderen is archeologisch onderzoek noodzakelijk. Dit onderzoek leidt tot torenhoge kosten en dreigt roet in het eten te gooien.

Hulst heeft op archeologisch en historisch vlak een rijk verleden. In de provincie Zeeland vinden we, op een kleine uitzondering na, alleen maar dekzand terug in Zeeuws-Vlaanderen. De bodem in dit gebied, en dus ook in het grondgebied van de gemeente Hulst, kan sporen uit de vroege prehistorie bevatten. Kenmerkend voor Hulst zijn de bastions en wallen die de oude stad omringen. Deze prachtige vestingstad stamt reeds uit de tijd van de 80-jarige oorlog. Uit die periode zijn over het hele grondgebied sporen en resten aangetroffen, zoals die zijn opgenomen in de studie van de Staats Spaanse Linies.

De commissie brengt om 09.15 uur een bezoek aan de historische locatie achter de Basiliek.

Vervolgens zal in het gemeentehuis van Hulst door Wethouder B. Pauwels een toelichting worden gegeven, waarbij actuele onderwerpen als:
* het centrumplan Hulst

* de verbinding binnenstad centrum en de ontwikkeling van de scharnierwegen in samenhang met Morres

* en de ontwikkelingsvisie Perkpolder

op de agenda staan.

Om plm. 10.30 uur zal de commissie de overige agendapunten in behandeling nemen.

Wij nodigen u van harte uit deze openbare commissievergadering bij te wonen.

Middelburg, 23 maart 2004, sg-04/01

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de statenadviseur communicatie, mevrouw L. Hermsen, tel. 0118-631873 of de commissiegriffier mevr. A. van Wallenburg 0113-631265.