Gemeente Zwolle

Diezerpoort in de ban van wijkveiligheid


1
De Diezerpoort staat van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april 2004 in het teken van de wijkveiligheid. In deze week worden er veel buurtschouwen georganiseerd. Door mee te doen aan zo'n buurtschouw kunnen bewoners de gemeente laten weten welke zaken beter of veiliger kunnen.

In het Omnibusonderzoek 2003 kwam naar voren dat het goed wonen is in de wijken van de Diezerpoort. De bewoners zijn tevreden en vinden het fijn wonen in hun buurt. Wel kan het op een aantal punten beter. Deze punten kunnen de bewoners tijdens een buurtschouw voorleggen aan de politie en gemeente.

Buurtschouw
Een buurtschouw is een rondgang door de wijk; lopend of op de fiets. De wijkbeheerder, wijkmanager, de voorman van het wijkteam, TRAVERS, de woningcorporaties en de politie zijn bij zo'n buurtschouw aanwezig. Knelpunten en verzoeken worden in beeld gebracht en opgeschreven, vragen worden beantwoord en mogelijke acties worden besproken en uitgezet.

Planning
Het programma van de week van de wijkveiligheid ziet er als volgt uit.

Buurtschouw Dieze Oost en Dieze Midden per fiets Datum: maandag 19 april
Aanvang: 19.30 uur bij Het Wonderwoud
Einde: 20.30 uur bij wijkcentrum Dieze Oost

Buurtschouw Het Noorden te voet
Datum: dinsdag 20 april
Aanvang: 17.00 uur bij het wijkgebouw van wijk- en speeltuinvereniging Het Noorden Einde: 18.00 uur bij het wijkgebouw van wijk- en speeltuinvereniging Het Noorden

Buurtschouw Bollebieste te voet
Datum: woensdag 21 april
Aanvang: 17.00 uur bij Het Wonderwoud
Einde: 18.00 uur bij Het Wonderwoud

Buurtschouw Schildersbuurt te voet
Datum: donderdag 22 april
Aanvang: 17.00 uur bij wijkcentrum Rembrandtien Einde: 18.00 uur bij wijkcentrum Rembrandtien

Resultaten
De resultaten van de buurtschouwen staan op de agenda's van het wijkplatform Dieze Oost op 2 juni 2004 en van het wijkplatform Dieze West op 16 juni 2004.

Meer info?
Voor meer informatie over de buurtschouwen kunnen bewoners terecht bij TRAVERS, mevrouw Els Rodink, telefoon (038)452 59 92 en bij de gemeente Zwolle, Wijkservicepunt Oost, de heer Harry Tieke, telefoon (038)420 28 96.


---