VERGOUW PUBLISHING

Eerste Limburgs Luchtgitaar Kampioenschap in De Azijnfabriek

Op 23 april zal voor het eerst in de geschiedenis een officieel Limburgs Luchtgitaar Kampioenschap worden georganiseerd in De Azijnfabriek te Roermond. De winnaar van het Limburgs Kampioenschap is verzekerd van een plaats in de finale die op 5 juni 2004 zal plaatsvinden in Paradiso te Amsterdam. Aan deze finale zullen deelnemers uit alle Nederlandse provincies deelnemen. De winnaar krijgt het recht om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen die in augustus zullen plaatsvinden in Finland. Deelnemers kunnen zich inschrijven bij het podium zelf of via www.luchtgitaar.nl.

Voor het eerst in geschiedenis worden luchtgitaar kampioenschappen in Limburg georganiseerd. Luchtgitaar spelen is het imaginair bespelen van een gitaar, waarbij de bespeler zoveel mogelijk moet opgaan in de leefwereld van een echte gitarist. Zij bevinden zich in goed gezelschap, want ook fameuze gitaristen als Jimi Hendrix, Carl Perkins, George Benson en vele anderen beroemdheden speelden voordat zij bekend werden vaak jarenlang op bezemsteel of tennisracket. Het zijn juist deze gitaristen wiens creativiteit het gitaarspel naar nieuwe hoogten bracht.

Het luchtgitaarspelen als serieuze en toch luchtige activiteit is tien jaar geleden ontstaan in Finland, waar sindsdien de wereldkampioenschappen worden gehouden met deelnemers uit onder meer Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Oostenrijk. De wedstrijden bestaan uit een vrije ronde, waarvoor de deelnemers zelf een nummer mogen uitkiezen, en een verplichte ronde waarbij de deelnemers een door de organisatie gekozen nummer dienen te spelen. De Nederlandse kampioen Funky Jordi, momenteel succesvol in het Nederlandse popcircuit met zijn band Wealthy Beggar, werd op het WK uiteindelijk tweede. De vorig jaar voor het eerst in Nederland georganiseerde kampioenschappen leverden een ware rage in ons land op. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.luchtgitaar.nl. Hier staat ook informatie over de overige provinciale voorronden


---


----