Gemeente Enschede

Ontwerpen Monument Vuurwerkramp Enschede gereed


Enschede, 14-04-2004

Expositie 5 plannen Monument Vuurwerkramp van 23 april tot en met 14 juni 2004

Wethouder Roelof Bleker zal op donderdag 22 april om 15.30 uur de expositie openen van de vijf ontwerpen voor het Monument Vuurwerkramp Enschede. De opening vindt plaats om 15.30 uur in het Informatiecentrum Roombeek aan de Schurinksweg nummer 97.

Tijdens de officiële opening op 22 april 2004 wordt de aanbeveling van de beoordelingscommissie bekend gemaakt door de heer R. Bleker, stadsdeelwethouder Noord en verantwoordelijk wethouder voor de wederopbouw van Roombeek.

Aansluitend zijn vanaf 23 april tot en met 14 juni 2004 de vijf ontwerpen voor het Monument Vuurwerkramp te bezichtigen in en rondom het Informatiecentrum Roombeek. Er hangen panelen aan de Lonnekerspoorlaan. . De maquettes van de ontwerpen staan in het Informatiecentrum. Het Comité Monument Vuurwerkramp hoopt hiermee de grote groep belangstellenden zo goed mogelijk te informeren.

De in oktober 2003 door het college van B en W vastgestelde vijf ideeën zijn uitgewerkt tot concrete plannen:


-De woorden; Atelier van Wageningen


-Gemis veroorzaakt leegte, herinnering geeft vorm; Koopman & Bolink


-Lemniskos; Ir. D.W. Bruggink


-Het verdwenen huis tussen hemel en aarde; Balta


-De leegte heeft een vorm; C. van Steen

De vijf ideeën zijn gekozen uit de 302 inzendingen van de open internationale ideeënprijsvraag Monument Vuurwerkramp Enschede. Eind maart zijn de vijf ideeën aan een beoordelingscommissie onder leiding van prof.dr. Anne van der Meiden gepresenteerd. Naast tekeningen en foto's hebben de deelnemers maquettes gemaakt.

Ook in deze fase van de keuze voor het Monument Vuurwerkramp spelen de meningen van het publiek een belangrijke rol. Via antwoordkaarten, te verkrijgen bij het Informatiecentrum Roombeek en het Servicecentrum Enschede Noord, kan tot 18 mei de voorkeur voor een plan worden aangegeven.

Op basis van de voorkeuren van het publiek en de beoordelingscommissie adviseert het Comité Monument Vuurwerkramp het college van B en W. De gemeenteraad van Enschede kiest vervolgens het uiteindelijke plan dat zal worden gerealiseerd in het nieuwe park Lasonderbleek.
---

Gepubliceerd op 14-04-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar