CORDAID

Duet Tasha's World en Syb van de Ploeg voor Mensen in Nood

De zangers Syb van de Ploeg en Tasha's World hebben een uniek duet opgenomen voor Mensen in Nood. De single Find a Way gaat over mensen op de vlucht in eigen land en ligt vanaf vrijdag 23 april in de winkel. Mensen in Nood is blij met dit bijzondere initiatief, de opbrengst van de single komt geheel ten goede aan de organisatie, die zich al 90 jaar inzet voor noodhulp en wederopbouw met speciale aandacht voor kinderen.

Het nummer Find a Way is geschreven door Syb van de Ploeg, zanger van Spanner, en gaat over ontheemden, mensen op de vlucht in eigen land. Via Mensen in Nood kwamen de twee muzikanten met elkaar in contact. Syb bezocht onlangs op uitnodiging van Mensen in Nood ontheemdenkampen in het door burgeroorlog getroffen Burundi. Syb: 'Ik was verbaasd over de veerkracht van de mensen. Ze hebben helemaal niets, maar blijven toch werken aan een beter leven voor henzelf en hun familie.' Tasha's World is op dit moment zeer succesvol in binnen- en buitenland. Op uitnodiging van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, treedt Tasha's World dit jaar op tijdens Bevrijdingsfestivals in heel Nederland, zij vraagt daarbij aandacht voor het werk van Mensen in Nood. Op de festivals in Leeuwarden en Groningen zullen Syb en Tasha's World het nummer Find a Way samen ten gehore brengen.

Mensen in Nood richt zich al 90 jaar op mensen die in noodsituaties verkeren door rampen of geweld. Mensen in Nood werkt via lokale organisaties en blijft ook na een ramp om de mensen te helpen met de opbouw van hun land. Mensen in Nood werkt wereldwijd en onvoorwaardelijk. Tijdens haar jubileumjaar vraagt de organisatie aandacht voor ontheemden, mensen op de vlucht in eigen land. Wereldwijd zijn zo'n 25 miljoen mensen op de vlucht in eigen land. Zij hebben geen internationale bescherming en zijn vaak moeilijk bereikbaar voor grote internationale organisaties. Mensen in Nood helpt deze mensen via lokale organisaties met voedsel, dekens en tenten. Zodra het mogelijk is kijkt ze samen met de mensen hoe we hun scholen, huizen en levens letterlijk kunnen opbouwen.