VOORJAARSDAGEN

23 t/m 25 april jaarlijks diergeneeskunde congres in de RAI

'Dierenartsen en dierenartsassistenten zetten hun tanden in het jaarlijkse diergeneeskunde congres'.

Gebitsverzorging voor uw huisdier? Ook dit behoort tot de diensten die uw dierenarts u biedt. Zo blijkt maar weer eens dat deze van vele markten thuis moet zijn. De beproefde combinatie geneeskunde van gezelschapsdieren en paard besteedt onder andere uitgebreid aandacht aan tandheelkunde tijdens het jaarlijks internationale congres de Voorjaarsdagen van 23 t/m 25 april 2004 in de RAI in Amsterdam.

Voor de 37ste keer tracht de Voorjaarsdagen een congres neer te zetten waarbij zowel de dierenarts als ook voor de 'veterinaire specialist' en assistent middels (interactieve) sessies en practica op de hoogte gehouden worden van preventieve en curatieve zorg op zowel het gebied van de 'grote gezelschapsdieren' (paarden en pony's), als de iets bescheidenere formaten zoals honden, katten, knaagdieren, vogels en exoten. Wat te denken van practica zoals: Tandenpracticum, reanimatie, verbandpracticum en endo- en ectoparasieten in beeld. Onderwerpen waarbij de mouwen opgestroopt moeten worden en de deelnemers zelf aan het werk gaan. De Voorjaarsdagen benadrukt het belang van de dierenartsassistent die meestal een centrale rol vervult in de praktijk. De onderwerpen van de Dierenarts Assistenten Nascholing (DANS) sluiten dan ook nauw aan bij het werk. Naast de lezingen vindt er tevens een uitgebreide tentoonstelling van de veterinaire industrie plaats waarop vele nieuwe technieken, geneesmiddelen, medische apparatuur en dieetvoeders door wetenschappers, practici en de veterinaire bedrijven/ organisaties gepresenteerd wordt.

Huisdier Erbij?!
Het thema van 'De week van het huisdier', met als doel huisdieren eigenaren te informeren over verantwoord huisdierbezit. De dierenarts en de assistent kunnen een adviserende rol vervullen als het gaat om de keuze van een huisdier welke past bij de leefomstandigheden. Wordt er gekozen voor een jong dier of een nieuwe metgezel uit het asiel, en wat brengt dit met zich mee aan (preventieve) gezondheidszorg en niet geheel onbelangrijk welke kosten zijn eraan verbonden?

Anniko van Santen neemt 1e exemplaar in ontvangst van nieuw vakblad voor baasjes genaamd 'Dierenarts in beeld'.

Speelkameraad, knuffel, luisterend oor, vrolijke kunstenmaker. Wat u en uw huisdier ook bindt, er is geen trouwere vriend dan hij. Daar wilt u graag goed voor zorgen. Voor advies over een gezond en tevreden dier gaat u dus het liefst naar de echte vakman of -vrouw: uw dierenarts. Dé expert in diergezondheid, die wetenschappelijke kennis combineert met eigen kunde en meer dan tweehonderd jaar ervaring van zijn voorgangers.
Met een dier dat iets mankeert, gaat u naar de dierenarts, allicht. Maar vaccineren en opereren is al lang niet meer het enige waarvoor u bij de dierenartsenpraktijk terecht kunt. U bent hier ook aan het juiste adres voor deskundig advies over de verzorging en opvoeding van uw huisdier. Omdat voorkómen immers beter is dan genezen. En omdat u graag zo lang mogelijk plezier van - met! - elkaar wilt hebben. Als baasje hoort u ook graag alles over de vele ontwikkelingen op dierengebied.

Betrouwbare en onafhankelijke informatie vindt u vanaf nu ook in Dierenarts in Beeld, hét vakblad voor baasjes. Het blad van uw dierenarts, met tips en achtergrondinformatie waar u uw voordeel mee kunt doen, zowel voor als na uw komst op het spreekuur. Speciaal voor u samengesteld namens de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), de vakvereniging van dierenartsen.

De eerste uitgave van 'Dierenarts in Beeld' wordt officieel geïntroduceerd op vrijdag 23 april om 11.30 uur in de KNMvD-stand tijdens de Voorjaarsdagen, het internationaal wetenschappelijk congres voor gezelschapsdierenartsen.
Anniko van Santen, bekend als presentatrice van tv-programma's zoals 'Anniko's wilde wereldreizen' en 'Alle dieren tellen mee' (met dierenarts Henk Lommers), zal daar het eerste exemplaar aannemen van KNMvD- voorzitter drs. Ton de Ruijter.

'Dierenarts in Beeld', een nieuwe uitgave van Roman House Publishers Ltd., is een relatietijdschrift dat wordt gemaakt in samenwerking met de de Koninklijke Nederlandse Maatschappij van Diergeneeskunde (KNMvD). Het blad komt dit jaar tweemaal uit en richt zich op klanten van de gezelschapsdierenartsenpraktijk.
Zoals de titel al zegt, brengt het blad de dierenarts en zijn (haar) werk in beeld. In 'Dierenarts in Beeld' lezen diereigenaren wat zij kunnen en mogen verwachten van hun dierenarts, wat ze zelf kunnen doen vóór en na hun bezoek aan de praktijk.

Als beroepsorganisatie heeft de KNMvD hiermee een communicatiemiddel voor handen om diereneigenaren te bereiken. Een van de doelstellingen van de KNMvD is immers de voorlichting over het dierenwelzijn, de relatie mens-dier (gezondheid!) en het werk van de dierenarts.

Uitnodiging persconferentie:
Vrijdag 23 april 2004
12.30 uur
RAI Amsterdam.

Inleiding: Jolle Kirpensteijn (NL), Voorzitter Voorjaarsdagen DANS: Roelof Maarschalkerweerd (NL), spreker verbandpraktikum Geneeskunde van het Paard: Julius Peters (NL), FEEVA & AAEP Congress 2005Geneeskunde van de gezelschapsdieren: Leen Verhaert (B) spreker Tandenpracticum

De week van het huisdier: den Otter (NL) Voorzitter Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren
'Dierenarts in Beeld', Anniko van Santen (NL), presentatrice

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Mieke Leistra, tel:06-54260518 en/of Karianne Peterson, tel:
06-27040132
WWW.VOORJAARSDAGEN.ORG en WWW.WEEKVANHETHUISDIER.NL

Voor meer informatie of beeldmateriaal over het nieuwe tijdschrift 'Dierenarts in beeld' kunt u contact opnemen met Roman House Publishers:
André Romijn romanhouse@lineone.net of KNMvD; drs. Joost van Herten, j.van.herten@knmvd.nl

19 apr 04 15:35