Ministerie van Defensie

[s?.nieuws.nieuwsberichten.2004-04-19_avondlanding_op_vliegbasis_volke l]


---


---

Avondlanding op vliegbasis Volkel

19-4-2004 16:18:00

Vliegbasis Volkel zal vrijdagavond (23 april) voor korte tijd opengesteld zijn voor de binnenkomst van één F-16 jachtvliegtuig. Naar verwachting komt het toestel tussen 22.00 en 23.00 uur aan op de luchtmachtbasis. De F-16 is afkomstig uit het Amerikaanse Cecil Field in Florida.

In Amerika nam het toestel -met meerdere toestellen afkomstig van Vliegbasis Volkel- deel aan vliegoefeningen vanaf Cecil Field in Florida. Hierbij voerden de vliegers hoofdzakelijk operaties bij duisternis uit. De piloten maakten gebruik van nachtzichtapparatuur in de vorm van Night Vision Gogglesen van een Targeting Pod. Deze oefeningen zijn begin april afgerond.

Inmiddels zijn zes F-16s op doorreis van Cecil Field naar Cold Lake in Canada om gedurende zes weken deel te nemen aan de grote internationale vliegoefening Maple Flag. Detachementen met piloten en technisch personeel maken in drie opeenvolgende perioden van twee weken deel uit van de oefening.

Om luchtmachtvliegers te trainen in het leiden en vliegen van missies in complexe scenario's, nemen ze deel aan grootschalige internationale vliegoefeningen. Oefeningen in het buitenland passen in het luchtmachtbeleid omgeluid te exporteren naar dunbevolkte gebieden in de wereld.