Provincie Zuid-Holland

Gedeputeerde Van der Sar bezoekt gemeenten Hoeksche Waard

Leen van der Sar, gebiedsgedeputeerde voor Zuid-Holland Zuid, legt de komende weken werkbezoeken af aan de gemeenten in de Hoeksche Waard. Hij bezoekt achtereenvolgens de colleges van burgemeester en wethouders in de gemeenten Oud-Beijerland, Strijen, Cromstrijen, Korendijk en Binnenmaas.

De werkbezoeken hebben in hoofdzaak een informerend karakter. De gedeputeerde wordt tijdens de bezoeken aan de afzonderlijke gemeenten op de hoogte gebracht van onder meer actuele ontwikkelingen, beleidsvoornemens en uitvoering van bestaand beleid.

Tijdens de werkbezoeken wordt vooral de lokale problematiek besproken. Kansen en knelpunten die gemeenten ondervinden bij onder meer toeristisch-recreatieve ontwikkelingen, de uitvoering van natuur- en waterprojecten en overige toekomstige ontwikkelingen komen in de gesprekken aan bod. Daarnaast zullen ook de bestuurlijke ambities en speerpunten uit het gebiedsprogramma Zuid-Holland Zuid van de provincie aan de orde komen. Specifieke lokale onderwerpen worden zoveel mogelijk aan de hand van informerende rondritten in de diverse gemeenten toegelicht.

De bovenregionale opgaven (werken en glastuinbouw) en de gemeentelijke herindeling worden met de zes gemeenten gezamenlijk besproken. Deze thema's vormen daarom geen hoofdonderwerp van gesprek tijdens de werkbezoeken.

Op 23 april bezoekt Leen van der Sar Oud-Beijerland, op 29 april Strijen, op 13mei Cromstrijen, op 28 mei Korendijk en op 4 juni Binnenmaas. In het kader van de werkbezoeken aan de Drechtsteden heeft Leen van der Sar op 12december 2003 reeds een bezoek gebracht aan de gemeente 's-Gravendeel.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22