Haagse Hogeschool

20 april 2004

TechnoTalent krijgt doorstart: Regio Haaglanden pakt imago techniek aan

Vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek in de regio Haaglanden tekenen vrijdag 23 april een samenwerkingconvenant met als doel het aantrekkelijker maken van bèta- en technische opleidingen en banen, van basisonderwijs tot en met de arbeidsmarkt. TechnoTalent is een breed gedragen initiatief dat aanhaakt bij de plannen van het kabinet ter bestrijding van een dreigend tekort aan kenniswerkers, met name bètas en technici. Binnen TechnoTalent zet een aanzienlijk aantal partners, waar onder 15 onderwijsinstellingen uit de regio, een aantal grote bedrijven, de Kamer van Koophandel en de Gemeenten Den Haag en Delft, zich in om de Europese doelstelling van 15% meer uitstroom in 2010 van hogere bèta- en techniekopleidingen te realiseren. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk is penvoerder van TechnoTalent.

20 april 2004

Oud-bestuursvoorzitter AEGON geeft presentatie op de Haagse Hogeschool:

"Verantwoord ondernemen in een door globalisering getroffen maatschappij"

Vrijdag 23 april geeft drs. K.J. Storm (oud-bestuursvoorzitter AEGON) om 10.00 uur een presentatie op de Haagse Hogeschool. Deze topbestuurder komt op initiatief van studenten van de opleidingen Accountancy en Bedrijfseconomie van de Haagse Hogeschool. Drs. Kees Storm zal spreken over Verantwoord ondernemen in een door globalisering getroffen maatschappij.

In zijn presentatie gaat Kees Storm in op hoe de code Tabaksblat past in verantwoord ondernemen in een tijd van globalisering. Geeft hij antwoord op de vraag of de rollen van aandeelhouders en de Raad van Commissarissen moeten veranderen. Tenslotte vertelt hij over zijn verwachtingen over de rol van het bankwezen, de accountant en het verzekeringswezen na de globalisering.

Drs. Kees Storm is jaren Voorzitter Raad van Bestuur geweest bij AEGON. Onder zijn leiding is AEGON uitgegroeid tot een van de grootste beursgenoteerde levensverzekeraars ter wereld. Toen hij in 2002 na 9 jaar voorzitterschap van de Raad van Bestuur met pensioen ging besloot hij niet op zijn lauweren te rusten. Drs. Kees Storm is vorig jaar nog in het tijdschrift FEM Business uitgeroepen tot 21ste op de lijst van machtigste functionarissen in het Nederlandse bedrijfsleven. Dit door zijn werkzaamheden als voorzitter of lid van de Raad van Commissarissen bij diverse bedrijven.