Gemeente Zwolle

Het College op Bezoek: van de Berkumstraat 110 naar Club 99

Vrijdag 23 april 2004 bezoekt het college het bouwproject 'Berkumstraat 110' en de gebruiksruimte 'Club 99' en nachtopvang aan de Pannekoekendijk. Dit in het kader van het 'College op Bezoek'. Als de tijd dit toelaat neemt het college aan de Berkumstraat gereedschap ter hand om terzijde te staan bij de bouwwerkzaamheden.

Berkumstraat ? Ex dak- en thuislozen bouwen mee aan hun toekomstige bewoning
Op 1 december 2003 is gestart met de verbouw van een woning aan Berkumstraat 110 tot vier appartementen voor vier ex dak- en thuislozen. De oplevering staat gepland voor 10 juni 2004. Het pand is voor dit doel aangekocht door Deltawonen en SWZ. De toekomstige huurders werken onder begeleiding van Stad & Werk in het kader van een sociaal activeringstraject mee aan de verbouw. Ze 'verdienen' hiermee het recht tot huur van één van de appartementen. Partners in dit project zijn: DeltaWonen en SWZ, de RIBW (Regionale Instelling Beschermd Wonen), Stad & Werk en aannemersbedrijf Heldoorn. De gemeente Zwolle heeft een faciliterende rol.

'Club 99' en nachtopvang
Sinds 18 augustus 2003 kunnen verslaafden in de gebruiksruimte 'Club 99' aan de Pannekoekendijk 99 terecht. De ruimte wordt beheerd door de stichting CAD. 'Club 99' is zeven dagen per week geopend, van 14.00 tot 20.00 uur.
Op nr. 101 is de nachtopvang van het Leger des Heils gevestigd.

Programma

09.00 uur aanwezig in Berkumstraat 110: informatie over het project, gesprek met de toekomstige bewoners .

10.15 uur vertrek naar de Pannekoekendijk .

10.30 uur rondleiding en uitleg gebruiksruimte 'Club 99' door Monique van Aartsen van de stichting CAD .

11.00 uur rondgang en uitleg nachtopvang door een medewerker van het Leger des Heils
.

±11.30 uur einde programma
.

'College op Bezoek'
Het 'College op Bezoek' is een vervolg op de 'Week van het Bezoek' in maart 2003 en het 'Bezoek van de Week' later dat jaar. In maart was het college te gast bij particulieren, scholen, gezondheidsinstellingen, bedrijven, verenigingswerk, sport, zorgcentra, kerkgenootschappen, vrijwilligerswerk en noem maar op. Kennis maken en de dialoog aangaan stonden centraal.

De 'Week van het Bezoek' was een succes; het college kreeg een goede indruk van wat er zoal leeft en gebeurt in de stad. Later dat jaar kreeg de week dan ook een opvolger: het tweewekelijks 'Bezoek van de Week'. Het bezoek was gekoppeld aan een thema, een actualiteit of vond plaats op uitnodiging of spontaan. Ook in 2004 is het college regelmatig te gast bij inwoners, bedrijven, instellingen, scholen, verenigingen, enz. Nu onder de naam het 'College op Bezoek'.


---