Gemeente Zwolle

Burgemeester en wethouder openen pannakooi in Holtenbroek

Vrijdag 23 april 2004 om 15.30 uur wordt op de hoek Bachlaan/Beethovenlaan in Holtenbroek de tweede Zwolse pannakooi in gebruik genomen. Henk Jan Meijer en Peter Pot gaan samen het officiële openingsduel aan in de gloednieuwe kooi.

Met de nieuwe kooi in Holtenbroek heeft Zwolle twee pannakooien. De eerste staat voor het Jongerencentrum ReZet in Zwolle-Zuid. Holtenbroek krijgt de primeur van de tweede. De kooi is aangeschaft door welzijnsorganisatieTravers en de gemeente Zwolle. Beiden betalen zij de helft, Travers is eigenaar. Het college heeft tijdens een bezoek aan ReZet in oktober 2003 deze financiële toezegging gedaan. Op de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente van 5 januari 2004 heeft burgemeester Henk Jan Meijer dit nogmaals bevestigd.

Na de openingshandeling vrijdag, waarbij ook Marino Promes en Dominggus Lim-Duan van het eerste team van FC Zwolle aanwezig zijn, start vanaf 16.00 uur een panna-knock-out-toernooi.

De kooi gaat na de ingebruikname op toernee. Tot de zomervakantie kan panna gespeeld worden in Holtenbroek. Tijdens de vakantie in Stadshagen en daarna tot oktober in Dieze-West. Dan krijgt de kooi een (nog niet bekende) permanente standplaats.


---