Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 23 APRIL TUSSEN 20.00 EN 21.00 UUR

----------

WATNOU..?! VRIJDAG 23 APRIL TUSSEN 20.00 EN 21.00 OP 747 AM

Vrijdag 23 april is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma voor moslims. Presentator is Rinse de Valk.

Afgelopen woensdag speelden voetballers van Marokkaanse afkomst een benefietwedstrijd voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Tegenstander van de Marocprofs in de Amsterdam Arena was Ajax. De wedstrijd verliep naar wens maar liet na afloop een naar smaakje achter door het wangedrag van enkele jongeren. Wij waren aanwezig en maakten een sfeerimpressie.

Malek Marzguioui werkt bij de Werkruimte. Dat is een school voor moeilijk opvoedbare leerlingen. Hij maakt in de praktijk mee dat nieuwe regelgeving deze jongeren treft, en in het bijzonder allochtone leerlingen. Scholen moeten ze niet en daarom hangen ze op straat. Marzguioui luidt daarom de noodklok.

Vorig jaar werd de dodenherdenking op meerder plekken verstoord door provocerende Marokkaanse jongeren. Ad van den Oord schreef een boek over de rol van allochtone soldaten bij de bevrijding van Europa. Hij hoopt dat door het groeiend historisch besef jongeren beter begrip zullen opbrengen voor de gevoelens van slachtoffers en nabestaanden.

Tenslotte in WAT NOU..?! de column van de week en deze wordt verzorgd door Yahia.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!



Ingezonden persbericht