TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 22-04-2004

Radio
POSTER
Uitzending vrijdag 23 april - vrijdag 30 april
Radio 2 - 22.05 uur

TWEEDELIG PORTRET VAN LIONEL RICHIE IN POSTER

Op vrijdag 23 april en 30 april staat het TROS-radioprogramma POSTER in het teken van de Amerikaanse soulzanger Lionel Richie. In een tweedelig portret staat de muzikale carrière van de zanger centraal.

Lionel Richie werd in 1949 geboren in Alabama, Verenigde Staten. In zijn studietijd richtte hij diverse bandjes op en in 1968 werd hij zanger van The Commodores. Zij tekenden al snel een contract bij het beroemde Motown Records. De groep was in de jaren zeventig één van de populairste soulbands van Amerika en Lionel Richie was verantwoordelijk voor het schrijven van hun grootste hits 'Easy' en 'Three Times A Lady'.

Na het duet 'Endless Love' met Diana Ross, besloot Richie zich te richten op zijn solocarrière. Dat ook dat een succes is geworden, blijkt wel uit de hits 'All Night Long' en 'Hello'. Naast diverse Grammy Awards ontving de zanger in 1985 een Oscar voor 'Say You, Say Me', de themasong van de film 'White Nights'.

De laatste jaren doet Lionel het wat rustiger aan op muziekgebied. In 2001 bracht hij 'Renaissance' uit en in 2003 volgde een cd met zijn grootste hits. Met meer dan honderd miljoen verkochte platen en cd's kan Lionel Richie met recht een wereldartiest genoemd worden.

Op 30 mei verzorgt de Amerikaanse soulzanger een optreden tijdens het TROS Jubileumfeest in de ArenA.




TROS