Gemeente Assen


Beurs Bouwplan in Rackethal

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 april vindt in de Rackethal in Assen de jaarlijkse Beurs Bouwplan plaats. Ook de gemeente Assen is hier weer van de partij met een stand. De gemeente presenteert haar jongste nieuwbouwplannen in Kloosterveen, Marsdijk, Het Palet en De Dichtershof. Verder veel aandacht voor de vormgeving van de stad. Bezoekers aan de beurs kunnen meedenken over de ruimtelijke visie Asser School. Burgemeester Van As-Kleijwegt opent Beurs Bouwplan op vrijdagmiddag om 14.00 uur in de stand van de gemeente Assen.

Bouwplan is een beurs over bouwen en wonen die inspeelt op de actuele trends. Dit jaar is het thema van de beurs 'Kleurrijk Wonen'. Bezoekers van deze beurs kunnen zich laten informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van woningbouw en over de nieuwste trends op het gebied van woninginrichting, tuinen, kunststofkozijnen, badkamers en nog veel meer. Het thema sluit goed aan bij de bouw van de nieuwste buurten in Kloosterveen. In Kloosterhout kunnen kopers bijvoorbeeld voor een groot deel zelf de kleuren bepalen bij de bouw van hun huis. En in Kloosterstede wordt structuur in de wijk aangebracht door middel van kleuren. Op de beurs zijn meer dan 60 beursdeelnemers te vinden

Bezoekers van de stand van de gemeente Assen stand kunnen een ballonvaart winnen! Dit kan door enkele vragen te beantwoorden op een antwoordkaart over de aansluiting van de openbare ruimte bij het eigen erf. De gemeente Assen wil zo inwoners uitnodigen na te denken over hun woonomgeving zoals het openbare groen en de stoepen buiten de eigen tuin en oprit. Dit gebeurt in het kader van de ontwikkeling van de 'Asser School', een visie op de ruimtelijke vormgeving van de stad. Het gaat hier om kleur, sfeer, en de kwaliteit van de openbare ruimte.