PSZVS
http://www.pauwsanderszeilstra.nl

Internetdiscussie over Nota Ruimte geopend

Eén dag voordat het kabinet-Balkenende zijn beslissing neemt over de Nota Ruimte is de discussie over de Nota 'officieel' geopend door de kamerleden Joanneke Kruijsen (PvdA) en Jan Geluk (VVD). Zij markeerden de ingebruikname van de website www.ruimtelijkekennis.nl door hun reactie te geven op enkele opinies die de afgelopen dagen al waren binnengekomen.

Naar verwachting zal het uitbrengen van de Nota Ruimte op vrijdag 23 april a.s. het startschot zijn voor een brede stroom van nota's, commentaren en debatten. Omdat er, anders dan bij vorige nota's over het ruimtelijke beleid, geen formele maatschappelijke discussie wordt georganiseerd, zal www.ruimtelijkekennis.nl zorgen voor structuur en samenhang in de informele maatschappelijke discussie, voorafgaand aan de behandeling van de Nota Ruimte in de Tweede Kamer.

www.ruimtelijkekennis.nl geeft niet alleen alle relevante informatie over de Nota Ruimte zelf, maar is tevens een toegankelijk platform voor reacties en opinies. Verder kunnen gebruikers van de site een foto mailen van hun favoriete plek in Nederland. De foto's worden geplaatst op de site; een selectie eruit zal worden gebundeld in een boekje. Ten slotte kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een (e-mail) nieuwsbrief, waarin de actuele ontwikkelingen rondom de Nota Ruimte wekelijks worden samengevat.

De website www.ruimtelijkekennis.nl is een initiatief van bureau Pauw/Sanders/Zeilstra & van Spaendonck, communicatiemanagement en public affairs. De website is opgezet naar het voorbeeld van Haagse Kennis, het medium waarmee PSZvS zijn cliënten voorziet van snelle informatie over bestuurlijke en politieke ontwikkelingen in Den Haag.