Praktijkonderzoek Veehouderij

Het groene hart van Aver Heino 75 jaar na dato

75 Jaar nadat Aver Heino veranderde van landgoed naar Praktijkcentrum heeft het erf van Aver Heino voor de tweede keer een ingrijpende gedaantewisseling ondergaan. Vrijwel alle bedrijfsgebouwen zijn vervangen en de indeling van het erf is volledig gewijzigd.

Het nieuwe hart van Aver Heino is op 20 april 2004 ingezaaid met een vegetatie die bestaat uit een verscheidenheid aan inheemse grassen en kruiden. Ingebed in het geheel is ook een kleine boomgaard die bestaat uit oude soorten hoogstamfruit. Er is gekozen voor streekeigen plantmateriaal en met name voor handfruit om mensen de gelegenheid te bieden ter plekke zelf te plukken en te proeven van de lekkere streekproducten.
Het nieuwe hart biedt een vrij uitzicht op het moderne entree van de loopstal. De gemakkelijke toegankelijkheid, vriendelijke uitstraling en openheid van het terrein moet wandelaars, bezoekers en medewerkers uitnodigen om te verblijven en de omgeving te verkennen. Aver Heino zal in de toekomst niet alleen op gebied van de melkveehouderij veel te bieden hebben. Ook op het gebied van natuur-en landschapsontwikkeling en zelf de landschapsarchitectuur kunnen bezoekers zich laten inspireren en hun hart ophalen. Kom zelf kijken naar de gedaantewisseling van Aver Heino tijdens de open dagen op 18 en19 juni. Van 10.00 tot 16.00 uur aan de Lemelerveldseweg 32, Heino.

---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 23-04-2004 09:35.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl