Politie Friesland

Politieberichten van 22/04 (13.00 uur) t/m 23/04 (07.00 uur)

Fryslân 23-04-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, via telefoonnummer (0900) 88 44.

Luxwoude: eenzijdige aanrijding met letsel
Donderdag rond 15.15 uur zijn een 25-jarige automobilist uit Augustinusga en zijn 54-jarige inzittende uit Dokkum gewond geraakt bij een aanrijding aan de Rijksweg A7. De automobilist reed in de richting van Drachten en haalde een auto in. Na het inhalen reed de automobilist de berm in en reed tegen een verkeersbord. Beide inzittenden zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
De politie heeft donderdag rond 16.00 uur een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs. Bij controle aan de Noteboomstraat bleek de verdachte in het bezit van een hoeveelheid drugs. De drugs zijn in beslag genomen door de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Leeuwarden: verkeerscontrole
De politie heeft donderdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Schrans, Heliconweg en de Willemskade. 44 bestuurders kregen een bekeuring voor onder andere het niet dragen van de gordel (30x), verlopen APK (2x), niet dragen helm (1x), niet handsfree bellen (1x) en rijden in geslotenverklaring (7x).

Heerenveen: aanrijding met letsel
Donderdag rond 14.50 uur is een 26-jarige fietser uit Heerenveen gewond geraakt bij een aanrijding aan de Kleine Kerkstraat. De fietser reed op het fietspad in de richting van het centrum en verleende geen voorrang aan een 45-jarige automobilist uit Jubbega. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de fietser werd gelanceerd. Hij kwam samen met zijn fiets terecht in de struiken. De fietser raakte gewond aan zijn hoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Leeuwarden: aanhouding verdachten
De politie heeft donderdag rond 16.30 uur aan de Julianalaan twee mannen uit Leeuwarden van 26 jaar en 34 jaar aangehouden. Tijdens een routinecontrole trof de politie in een voertuig verdovende middelen aan. De twee inzittenden van het voertuig zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bolsward: aanrijding met letsel
Een 40-jarige automobiliste uit Bolsward is donderdag rond 17.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding aan de Snekerstraat. De vrouw reed over de Thomasstraat in de richting van de Snekerstraat. Een 37-jarige automobiliste uit Kubaard kwam van links en verleende de automobiliste uit Bolsward geen voorrang. De 40-jarige bestuurster is per ambulance met pijn aan haar nek naar het ziekenhuis in Sneek gebracht.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
De politie heeft donderdag rond 21.00 uur aan de Smidsbuurt een 24-jarige inwoonster van Goirle aangehouden.

Leeuwarden: rijden onder invloed
De politie heeft donderdag rond 21.45 uur een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De man reed op de Achter de Hoven toen hij werd gecontroleerd. De man blies op het bureau 365 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Dronrijp: invordering rijbewijs
De politie heeft donderdag rond 21.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige automobilist uit Zwolle. De automobilist reed met een snelheid van 178km/u over de Rijksweg A31.

Wolvega: aanrijding met letsel
Donderdag rond 21.50 uur zijn aan de Frisaxstraat twee mannen van 20 jaar uit Munnekeburen en een 20-jarige man uit Wolvega gewond geraakt bij een aanrijding. Getuigen verklaarden dat de auto met hoge snelheid de Frisaxstraat in reed. De bestuurder verloor hierna de controle over het stuur en reed daardoor tegen een troittoirband. Hierdoor schoot de auto naar links en ramde een betonblok. De auto kwamop de kop tot stilstand. De drie inzittenden zijn per ambulance met verwondingen aan het hoofd en het lichaam naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Munnekeburen kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. De politie heeft hem hierna aangehouden voor vervolgonderzoek.

Leeuwarden: rijden onder invloed
De politie heeft vrijdag rond 00.50 uur aan de Drachtsterweg een 53-jarige automobilist uit Opende gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de verdachte 300 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt.

Heerenveen: rijden onder invloed
De politie heeft vrijdag rond 01.30 uur aan de Wederik een 41-jarige inwoner van Heerenveen gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de bestuurder 350 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Noardburgum: aanrijding onder invloed
Een 37-jarige Leeuwarder heeft vrijdag rond 04.00 uur een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal gekregen, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. De man was kort daarvoor buiten zijn schuld bij een aanrijding betrokken op de kruising Quatrebas. Hij botste daar op een tegenligger, een 24-jarige automobilist uit Dokkum, die door rood licht reed en linksaf sloeg. Bij deze aanrijding ontstond alleen materiële schade. Toen de Leeuwarder na de aanrijding een blaasproef moest afleggen, blies hij 390 ug/l.

Tjerkgaast: eenzijdig ongeval met letsel
Een 22-jarige automobiliste uit Sint-Nicolaasga is donderdag omstreeks 23.30 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw was met haar auto gedeeltelijk in de berm beland, waarna ze door een stuurcorrectie de macht over het stuur was verloren. De auto belandde uiteindelijk via een sloot en een hek in een weiland. Ze wist op eigen kracht uit de auto te komen en werd vervolgens door een voorbijganger naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd een hersenschudding en een gebroken neus geconstateerd. Omdat de vrouw verklaarde te hebben gedronken, werd haar een bloedproef afgenomen.

Leeuwarden: twee aanhoudingen
In een café aan het Ruiterskwartier zijn vrijdag omstreeks 01.00 uur een 47-jarige inwoner van s-Gravezande en een 23-jarige inwoner van Naaldwijk aangehouden. Beiden worden er va verdacht even daarvoor een in een café aan de Doelesteeg een stuk zeer zwaar vuurwerk af te hebben gestoken. Ten gevolge van de explosie moesten alle aanwezigen in het café naar buiten. Toen de twee mannen door de eigenaar van het café werden aangesproken werd hij agressief benaderd. Daarna werd besloten de politie via de horecatelefoon te waarschuwen. Deze hield het tweetal kort daarna aan.

Leeuwarden: aanhouding met drugs
Een 26-jarige inwoner van Heerenveen is vrijdag omstreeks 02.00 uur aangehouden omdat hij in bezit was van drugs. De man was door een portier van een café aan het Ruiterskwartier staande gehouden, die vervolgens de politie had gewaarschuwd. De verdachte bleek in het bezit te zijn van een buisje GHB.