Politie Flevoland

Controle voertuigen

Flevoland 23-04-2004 - De politie heeft donderdag in de regio weer een aantal voertuigen gecontroleerd. In Almere Stad West bij de A6 werd een algehele verkeerscontrole gehouden, in Dronten Swifterbant voerden agenten een Easy Rider controle uit.

Donderdagochtend werd op de A6 gecontroleerd. Agenten schreven in totaal achttien mini processenverbaal uit. In dertien gevallen ging het om het rijden op de vluchtstrook. Verder viermaal het voeren van onjuiste verlichting en eenmaal om het niet juist volgen van de goede rijrichting.

In Swifterbant in de buurt van De Greente werd donderdagavond een Easy Rider controle gehouden, net als eerder die dag in de buurt van het politiebureau in Dronten. De politie nam in Swifterbant één scooter in beslag. Hier was het nodige mis mee; niet verzekerd, geen verlichting, geen stickers en een aantal technische mankementen. De scooter was van een 26-jarige man uit Swifterbant, die bovendien zonder helm reed. Hij kan diverse boetes tegemoet zien. Dat was de meest opvallende oogst in Swifterbant, in Dronten ging het om negen gecontroleerde voertuigen, waarvan onder mee in twee gevallen het vermogen te hoog was en in andere gevallen er geen helm gedragen werd of technische mankementen waren.