Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld - Barnevelder gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 23-04-2004

Bij een verkeersongeval tussen een fietser en een bromfietser op de Valkseweg in Barnevel is donderdagochtend een 42-jarige man uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer reed rond half acht op zijn bromfiets van Barneveld richting Wekerom en botste op een uit tegenovergestelde naderende fietser, een 13-jarig meisje uit Otterlo. Het meisje kwam bij het ongeval met de schrik vrij, de Barnevelder is met kneuzingen en schaafwonden overgebracht naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede. De vermoedelijke oorzaak van het ongeval is gelegen in het feit dat de Otterlose niet voldoende rechts heeft gehouden omdat zij als buitenste in een groep van drie naast elkaar rijdende fietsers zou hebben gereden. De bromfiets van het slachtoffer is voor technisch onderzoek veiliggesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - pony's vernield: getuigen gezocht

Publicatiedatum: 23-04-2004

De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van een vijftal Shetlandpony's in een weiland aan de Luxoolseweg in Nijkerk. Onverlaten hadden kennelijk kans gezien in de nacht van woensdag op donderdag de manen van de dieren af te knippen. De eigenaar, een 79-jarige Nijkerker, heeft zich donderdag bij de politie gemeld voor aangifte. De dieren zijn voorlopig niet bruikbaar om mee te doen aan wedstrijdkeuringen. Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor. De politie roept eventuele getuigen op te reageren. Men kan hiervoor terecht op het telefoonnummer 0900-8844 of in het politiebureau aan de Havenstraat in Nijkerk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageninger aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 23-04-2004

Een 29-jarige man uit Wageningen is donderdagavond in zijn woning door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 35-jarige vriendin. Beiden kregen ruzie over zaken in de relationele sfeer, waarbij de Wageninger zijn vriendin zou hebben geslagen. De vrouw raakte daarbij licht gewond en waarschuwde zelf de politie. Die hield vervolgens even later haar 29-jarige vriend aan. De vrouw deed later aangifte. De verdachte Wageninger is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Scherpenzeel - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 23-04-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag op verschillende plaatsen in Scherpenzeel verkeerscontroles gehouden. Daarbij zijn in totaal ... bekeuringen uitgedeeld voor ondermeer snelheidsovertredingen en het rijden zonder autogordels. Tussen 07.30 en 11.30 werd gecontroleerd op de Voskuilerweg. Onder 100 gecontroleerde bestuurders kregen er 8 een bon voor te hard rijden en
2 voor het rijden zonder autogordel. Tussen 12.30 en 13.30 werd postgevat op het Holevoetplein. Daar werden 30 bestuurders gecontroleerd en kregen er 4 een bon voor het hard rijden en 5 voor het rijden zonder gordel. In samenwerking met de gebiedsagenten werd er bij verschillende scholen gecontroleerd op het gebruik van autogordels in het kader van de landelijke actie `Autogordels, ook agterin'. Naast enkele bekeuringen werden er ook 63 `Goochems' uitgedeeld aan kinderen die wel gebruik maakte van de autogordel. Goochem het gordeldier wordt door de politie uitgedeeld om het gebruik van autogordels achterin te stimuleren.
Op de Dreef tenslotte werd tussen 09.30 en 11.15 uur een snelheidscontrole gehouden, waarbij 5 hardrijders werden geflitst onder ruim 1100 passanten. Daarbij werd een hoogst gereden snelheid gemeten van 95 km/u waar 80 is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606