Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 23 april 2004

Nuon benoemt Jan Karel van der Staay tot General Counsel

De Raad van Bestuur van Nuon heeft per 10 mei 2004 Jan Karel van der Staay benoemd in de functie van General Counsel. In deze functie rapporteren aan hem de afdelingen Juridische Zaken en Public & Regulatory Affairs en het secretariaat van de vennootschap. De General Counsel rapporteert rechtstreeks aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Jan Karel van der Staay (48) vervulde eerder vergelijkbare functies binnen de directies van Philips en Rabobank Groep. Hij begon zijn loopbaan in 1983 bij Philips, waar hij onder meer gedurende zes jaar verantwoordelijk was voor de relatie met politiek Den Haag. Voorafgaand aan zijn vertrek bij Philips was Van der Staay lid van de directie van Philips Electronics Nederland. In 2000 trad hij in dienst bij Rabobank Groep, waar hij laatstelijk eindverantwoordelijk was binnen de directie Juridische en Fiscale Zaken.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg ¬ 5,1 miljard. Bij Nuon werken 10.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.