Energis


enertel verrast over vergroting kpn belang in digitenne Rotterdam, 23 april 2004 - Data- en telecomdienstverlener Enertel N.V. heeft vandaag verrast gereageerd op het nieuws dat KPN van plan is zijn belang in Digitenne te vergroten. Naar verluidt zal Minister Brinkhorst een dezer dagen een beslissing nemen over de aanvraag van KPN tot vergroting van het belang.
Enertel heeft eind december vorig jaar een WLL-licentie verkregen en wil daar dit jaar spraak- en breedbanddiensten over gaan aanbieden. Daarmee wil het concurreren met DSL, een markt waar KPN een zeer sterke positie heeft omdat concurrenten van het KPN-netwerk gebruik moeten maken.
Cees Meeuwis, CEO Enertel N.V.: "In principe zouden wij geen bezwaar dat KPN zijn belang in Digitenne vergroot. Maar KPN heeft echter laten weten dat het televisie gebundeld wil gaan aanbieden met telefonie en waarschijnlijk ook met breedband internet. Dit houdt in dat KPN zijn toch al aanzienlijke machtspositie nog verder kan uitbreiden en zo concurrentie zeer moeilijk zal maken. Terwijl WLL juist bedoeld is om de concurrentie te vergroten, omdat het ons de mogelijkheid geeft rechtstreeks, dus zonder tussenkomst van KPN, consumenten te kunnen bedienen."