Wim van Velzen

Christen Democratisch Appel European People's Party European People's Party and European Democrats Group

Persbericht

Digitale inhoud in Europa

Datum: 23 April 2004 Bron: EP

Op donderdagmiddag 22 april is in het Europees Parlement het verslag over het voorstel voor een besluit tot vaststelling van een meerjarenprogramma van de Gemeenschap ter verbetering van de toegankelijkheid, het nut en de exploiteerbaarheid van digitale inhoud in Europa van Wim van Velzen in eerste lezing aangenomen.

Het Parlement neemt een aantal technische wijzigingen aan op het meerjarenprogramma. Een aantal van de aangenomen amendementen strekt ertoe rekening te houden met het feit dat het eContent-programma doorloopt tot na het tijdvak van de huidige financiële vooruitzichten.

Algeheel doel van het voorgestelde meerjarenprogramma is om digitale inhoud toegankelijker, gebruiksvriendelijker en beter exploitabel te maken en aldus het creëren en verspreiden van informatie - op terreinen van openbaar belang - in het kader van de Unie te vergemakkelijken. Het voorgestelde programma is deels een voortzetting van het voorgaande programma eContent. Bepaalde activiteiten worden achterwege gelaten of met een andere benadering voortgezet. Er wordt nadruk gelegd op de meertalige aspecten van inhoud op cultureel en onderwijsgebied, evenals wetenschappelijke inhoud en op het gebruik van geografische informatie voor grensoverschrijdende diensten.