Ingezonden persbericht


Imation biedt datacentra trainingen en luchtzuiverheidsonderzoek aan


- trainingen voor juiste behandeling tapes
- luchtmetingen ter voorkoming storingen

Schiphol-Rijk (Nederland), 23 april 2004 - Imation biedt voortaan op verschillende plaatsen trainingen aan voor de juiste behandeling van tapes in datacentra. Daarnaast is het mogelijk Imation objectief te laten onderzoeken hoe het met de luchtkwaliteit is gesteld in omgevingen waar met hoogwaardige, gevoelige opslagtapes wordt gewerkt. Het nieuwe aanbod is een uitbreiding op het dienstenpakket dat Imation aanbiedt bij haar complete en merkonafhankelijke tapeproductlijnen. Imation is leverancier van magnetische en optische, verwisselbare opslagmedia en heeft meer dan vijftig jaar ervaring in tape-ontwikkeling en -fabricage.

Training
Doel van de trainingen die Imation verzorgt voor de juiste behandeling van tapes in geautomatiseerde tape-opslagomgevingen, is een verbeterde betrouwbaarheid en prestatie van tapecartridges en daarmee het drukken van de kosten en de verhoging van het rendement. De meest verregaande trainingen duren een dag en worden gehouden in het technologiecentrum van Imation, net over de Nederlands-Duitse grens, in Neuss, bij Düsseldorf. Reguliere cursussen worden gegeven in de Imation-kantoren in Nederland en Frankrijk, of op locatie bij de klant.

Tapetechnologie speelt een belangrijke rol bij gegevensarchivering, voor het herstellen van gegevens na een calamiteit, voor het terughalen van oudere gegevens (zoals afschriften ouder dan drie maanden, bij banken) en voor het voldoen aan de (belasting-) wetgeving inzake het bewaren van (financiële) gegevens.

29298bf3.jpg

Medewerkers van datacentra weten meestal niet hoe er precies met tape moet worden omgesprongen en zijn zich niet altijd even goed bewust hoe belangrijk het is om accuraat met tape om te gaan. Imation biedt nu trainingen aan waarin diep wordt ingegaan op de vorige, huidige en toekomstige generaties tapes. Deskundigen van Imation gaan dieper in op de verschillende typen media. De training laat zien hoe de tape wordt beïnvloed door omgevingsfactoren, hoe foutmeldingen zijn op te sporen en wat er te doen staat in kritieke situaties. Tijdens de training worden verschillende voorbeelden en praktijkoefeningen gegeven en aan het einde van de training volgt een examen. Alle deelnemers ontvangen een certificaat en krijgen het lesmateriaal mee.

Luchtmeting
Imation biedt voortaan tevens objectief onderzoek aan voor het meten van de zuiverheid van de lucht in datacentra. De resultaten geven de risico's aan en bevatten aanbevelingen ter verbetering van de toestand. Dankzij het onderzoek kunnen datacentra de tapeprestaties en de betrouwbaarheid van de databibliotheek optimaliseren. De luchtkwaliteit kan door Imation worden onderzocht, maar ook door ervaren eindgebruikers zelf, met behulp van de geavanceerde apparatuur die Imation ter beschikking stelt.

Er zijn talloze oorzaken voor het verlies van gegevens, zoals het falen van machines, virusaanvallen en natuurrampen. Maar de installatie van firewalls, het maken van regelmatige backups en een formeel rampenplan zijn niet voldoende om gegevensverlies te voorkomen.

Gegevensbeveiliging begint bij schone lucht in het datacentra. Want de toenemende vraag naar capaciteit, drijft de ontwikkeling van tapedrives en media op en leidt tot steeds dichter beschreven, en daarmee gevoeliger tapes. Verbeterde foutcorrectiesystemen kunnen veel compenseren, maar als de tapelaag eenmaal ernstig beschadigd is (bijvoorbeeld door luchtverontreinigingen), is het risico van gegevensverlies groot.

Met het luchtkwaliteitsonderzoek stelt Imation haar ervaring in tape-ontwikkeling en -fabricage ter beschikking aan beheerders van datacentra. Het onderzoek volgt de International Standard (ISO) 14644 methode en er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste apparatuur om de kleinste deeltjes die tape kunnen beschadigen (tussen de 0,1 µm en 5 µm) op te sporen. Resultaten worden geanalyseerd en voorzien van aanbevelingen. 29298c0b.jpg

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische, verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabytes tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Dankzij meer dan driehonderd patenten en de inspanningen van de meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische- en optische-mediatechnologieën te handhaven.

In december 2003 had Imation wereldwijd 2800 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation International B.V.
Bert Duisenberg
00 31 (20) 654 21 56
bpduisenberg@imation.com

PublieksWerk
Marije Verdouw
00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl