Ingezonden persbericht


Recordomzet in 2003 voor Nashuatec

's-Hertogenbosch, 23 april 2004 - Nashuatec/NRG, leverancier van producten en diensten op het gebied van documentenbeheer (printers, copiers en documentsoftware) heeft 2003 afgesloten met een recordomzet van 258 miljoen euro. Dit betekent een omzetgroei van ruim 5% ten opzichte van het succesvolle jaar 2002. Ook het bedrijfsresultaat laat een stabiele groei zien.

De omzetgroei is gebaseerd op een toenemende inkomstenstroom uit service- en software-diensten. Tevens zijn de toenemende mogelijkheden van multifunctionele kantoorapparatuur zoals printing en scanning de reden dat de apparatuur steeds intensiever wordt benut. Het aantal clicks groeide hierdoor tot bijna 8 miljard. Door de bijzonder succesvolle markt-primeur van de hybride multifunctional (gecombineerde kleur en zwart/wit machines) werd het totale marktaandeel van Nashuatec, met name in de kleurenmarkt, verstevigd. De versterking van het totale bedrijfsresultaat (+27%) wordt vooral gedragen door de hogere marge op service inkomsten. Softwareverkoop en -diensten vormen een steeds groter aandeel in de verkopen. Veel organisaties zijn bezig met structurering van bedrijfsprocessen door het omzetten van papieren documentstromen naar digitale documentstromen. Efficiency is hiervoor de belangrijkste reden. Nieuwe contracten in 2003 heeft Nashuatec onder andere afgesloten met de Nederlandse Belastingdienst, Bankier Fortis voor de gehele Benelux, en Electrabel.

Voor boekjaar 2004 verwacht Nashuatec een verdere omzetgroei. Ook innovaties op het terrein van document-security, Managed Print Services en outsourcing (facility management) zullen hieraan bij gaan dragen. Vanaf 2004 zal Nashuatec's boekjaar van april tot april lopen. Komend jaar wordt dus afgesloten op 31 maart 2005 en niet 31 december zoals voorheen gebruikelijk.

* * *

Over Nashuatec/NRG
Nashuatec/NRG biedt onder de merken Nashuatec, Rex-Rotary en NRG producten en diensten aan op het gebied van documentenstromen binnen organisaties. De onderneming is onderdeel van de wereldwijde Ricoh Group. De hoofdkantoren van Nashuatec/NRG zijn gevestigd in Brussel en *s-Hertogenbosch. Het bedrijf is behalve voor ISO 14001 ook ISO 9001 gecertificeerd voor de gehele organisatie (sales, service, logistiek, administratie, marketing en human resources). Nashuatec/NRG is onderdeel van de wereldwijde Ricoh Group. Oplossingen zijn gericht op het verbeteren van de productiviteit en kostenbeheersing binnen organisaties. Nashuatec/NRG is marktleider in het business to business segment en heeft in de markt een leidende positie op het terrein van documentbeheer en documentmanagement.