Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Flevoland 23-04-2004 - In Flevoland vond donderdag en vrijdagmorgen een aantal aanrijdingen met letsel plaats.

Op de Markerwaardijk kreeg de politie donderdagmiddag melding van een ernstig ongeval, waarbij er sprake zou zijn van beknelling. De traumahelicopter was aanvliegend, ook agenten van korps Noord Holland Noord gingen ter plaatse, aangezien het incident vlak voor Enkhuizen had plaatsgevonden (grondgebied gemeente Lelystad).

Eenmaal aanwezig bleek het eenzijdig ongeval te zijn en ging het om een 45-jarige automobilist uit Elspeet, die vermoedelijk onwel was geworden en daardoor met zijn wagen tot stiltstand was gekomen tegen de vangrail. Hij was niet bekneld en werd per ambulance overgebracht naar het Sint Jans gasthuis ziekenhuis in Hoorn. Zijn letsel was niet bekend, maar agenten van Flevoland die later die dag informeerden naar de toestand van het slachtoffer, kregen te horen dat hij het naar omstandigheden goed maakt. De dijk is een klein half uur afgesloten geweest, vanwege dit ongeval.

In Zeewolde op de kruising Gooiseweg met de Nijkerkerweg vond donderdagochtend een aanrijding plaats, waarbij vier auto's waren betrokken. Alle voertuigen reden op de Gooiseweg en wilden naar de Stichtse brug gaan. Vervolgens was er sprake van filevorming, dat te laat opgemerkt werd door een 23-jarige Amersfoorter. Hij schoot door en botste tegen een 47-jarige automobilist uit Vierhouten aan, die weer doorschoof tegen de wagen van een 37-jarige man uit het Gelderse Scherpenzeel. Een 22-jarige Harderwijker merkte de file ook te laat op, maar stuurde zijn auto nog net op tijd de berm in. Alle betrokken werden door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht, de Amersfoort er werd in verband met letsel aan de nek overgebracht naar het Flevoziekenhuis in Almere.

Op de Noordzijde in Emmeloord was donderdagmiddag ook sprake van een botsing. Een fietser - een 44-jarige Emmeloorder - raakte gewond aan zijn hoofd toen hij bij het afslaan werd geraakt door een inhalende automobilist van 33 jaar, ook uit Emmeloord. De ambulance heeft de gevallen fietser meegenomen voor verder onderzoek.

In Almere was vrijdagmorgen op de kruising Dokkumlaan en Lemmerstraat sprake van een aanrijding tussen twee bromfietsers. Een 18-jarige Almeerder reed in de eerstgenoemde straat en wilde naar de Lemmerstraat gaan, hij verleende daarbij geen voorrang aan een 38-jarige man ook uit Almere die naar het Centraal Station wilde gaan, toen hij uit de Muziekwijk kwam. Een botsing volgde. De 38-jarige had letsel aan zijn arm en werd overgebracht voor verder onderzoek naar het Almeerse Flevoziekenhuis.