Gemeente Almere

Eerste wijk in Almere Poort wordt levendig

Bouwplanontwikkeling Europakwartier van start

De Gemeente Almere heeft met een viertal combinaties van ontwikkelaars contracten getekend voor ontwikkeling van het westelijk deel van het Europakwartier. Daarmee komt realisatie van deze eerste wijk van Almere Poort steeds dichterbij. Het Europakwartier wordt een levendige wijk met een ontspannen stedelijke sfeer. Naast woningen, is er veel ruimte voor commerciële en niet-commerciële voorzieningen, zoals scholen, winkels, horeca, kantoren en andere bedrijvigheid.

De contracten omvatten een deel van het programma van het Europakwartier. Het gaat om minimaal 1.717 woningen, 4 basisscholen, 1 school voor voortgezet onderwijs (een dependance van de Meergronden), 26.530 m2 voor voorzieningen, 13.250 m2 voor kantoren, 7.313 m2 voor bedrijfsvestiging en 29.247 m2 voor vestiging van gevarieerde bedrijvigheid. De bouw start eind 2005. In totaal komen er in het Europakwartier ca. 3.000 woningen.

De ontwikkelaars die nu gecontracteerd zijn, werken in vier combinaties samen, die worden gevormd door een ontwikkelaar, een bouwbedrijf en een woningbouwcorporatie. In de komende weken worden in overleg met het supervisieteam van Europakwartier architecten geselecteerd en de betreffende delen van het stedenbouwkundig plan verder uitgewerkt. Het gaat om de volgende combinaties van marktpartijen:

Combinatie 1:

* Amvest Woningen-Nova B.V.

* Moes Projectontwikkeling Nederland B.V.
* Proper-Stok Woningen bv

* Stichting Ymere

Combinatie 2:

* Bouwfonds Ontwikkeling BV

* Bouwmaatschappij Verwelius BV

* Woningstichting Groene Stad Almere

Combinatie 3:

* AM Wonen

* Nijhuis Bouw BV

* Woningstichting Goede Stede

Combinatie 4:

* Bun Projectontwikkeling

* Van den Breemer Bouw B.V.

Planning Almere Poort
Het Europakwartier wordt de eerste wijk van Almere Poort, hier worden in totaal ca. 10 duizend woningen gebouwd. De eerste paal wordt verwacht in het najaar van 2005. Dit najaar wordt de bouw van het eerste bedrijf in Almere Poort verwacht en een vestiging van het Groenhorstcollege. Deze school biedt MBO en VMBO opleidingen gericht op de groen- en bloemsector.

Kijk voor meer info over Almere Poort op: www.wonenwerkenwinnen.nl