Vereniging Nederlandse Gemeenten

__________________

VNG presenteert brochure breedband voor bestuurders (23/04/04)

Breedband; een onderwerp dat hoog op de politieke agenda staat van zowel het rijk als de gemeenten aangezien de aanleg van breedband wordt gezien als cruciaal voor de Nederlandse economie. De VNG geeft de brochure breedband voor bestuurders uit als handreiking om het breedbandbeleid in gemeenten vorm te kunnen geven.

Vooruitlopend op het verschijnen van de nota van de minister van Economische Zaken, waarin de ambitie van het kabinet wordt weergegeven inzake de ontwikkeling van diensten en de aanleg van breedband-infrastructuur, presenteert de VNG nu al een handreiking voor bestuurders.

Breedbandbeleid vergt bestuurlijke aandacht om de financiële risicos en de effectiviteit van de gedane investeringen te beheersen. Derhalve geldt het advies voor bestuurders te kiezen voor een zorgvuldige en weloverwogen aanpak bij het ontwikkelen van beleid.

In de brochure staan nuttige en vooral praktische handreikingen voor bestuurders beschreven, welke overigens geen blauwdruk vormen. Ook wordt een handig en compact 3-stappenplan weergeven, waarmee de gemeente kan komen tot een heldere rolbepaling. In de brochure wordt verder kort uitgelegd wat de verschillen zijn tussen echt breedband, semi-breedband en WiFi. Per type wordt een praktisch advies gegeven.

De brochure wordt aan de leden toegestuurd. U kunt de brochure in pdf ook gratis downloaden.