UPC NEDERLAND

Overeenstemming UPC en Purmerend over wijziging contract

Amsterdam, 23 april 2004 - Kabelbedrijf UPC Nederland en de gemeente Purmerend hebben afgesproken de exploitatieovereenkomst uit 1995 ingrijpend te wijzigen. Uitgangspunt is dat de nationale wet- en regelgeving bepalend is voor de exploitatie van het kabelnetwerk van UPC. Het bereikte eindresulaat omvat onder andere voortzetting van de bestaande financiering van de lokale media door UPC, afkoop van het terugkooprecht en de afkoop van reservering van 10% van de netwerkcapaciteit voor de gemeente Purmerend.

Herziening van het contract betekent dat nationale wet- en regelgeving leidend is bij het vaststellen van de tarieven voor het standaardpakket radio en televisie. De gemeente zal -in lijn met de uitspraak van de rechter in de Wageningen-zaak- niet langer invloed hebben op dit standaardpakket. UPC zal het tarief voor het standaardpakket in Purmerend dit jaar in drie stappen in lijn brengen met het landelijke UPC-tarief van EUR 15,20 inclusief BTW.

Constructief Gene Musselman, managing director van UPC Nederland zegt: 'Ik ben tevreden met de uitkomst van de besprekingen, die intensief en constructief waren. Naast wat door landelijke wet- en regelgeving en de uitspraak rondom 'Wageningen' wordt bepaald, is er een oplossing gevonden voor specifiek Purmerendse elementen in het contract.'

UPC Nederland UPC Nederland is een dochteronderneming van UGC Europe, Inc. en onderdeel van haar UPC Broadband divisie. Met zo'n 2,3 miljoen klanten is UPC Nederland de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatie-diensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige communicatienetwerken.

= = =

Noot aan de redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland Ronald van der Aart T 020 775 57 71 M 06 21 89 82 75

UPC N.V.

23 apr 04 10:56