Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht 23-04-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Diefstal
MAARSSEN - Donderdagmorgen om 11.20 uur vond op de Dr. Plesmanstraat een winkeldiefstal plaats, waarbij een van de verdachten geweld gebruikte om te ontkomen.

Twee verdachten, een 39-jarige man en 41-jarige vrouw uit Utrecht, wilden een tas met boodschappen meenemen zonder te betalen. De man kon ter plekke worden aangehouden door het winkelpersoneel, maar de vrouw wist te ontkomen door geweld te gebruiken. Zij bracht daardoor arm- en gelaatsletsel toe aan een personeelslid. Omdat de politie wist wie de vrouw was, is zij ontboden om naar het bureau te komen, waar zij alsnog werd aangehouden. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij moeten zich voor de rechter verantwoorden.

Gordelcontrole
ABCOUDE - Donderdagmorgen controleerde de politie van 08.00 tot 11.00 uur op het gebruik van autogordels op de Nieuwe Amsterdamseweg. In totaal passeerden 300 bestuurders de controlepost en werden 12 bekeuringen uitgeschreven. De controle vond plaats in het kader van de campagne "Gordels om! Ook op de achterbank."

Snelheidscontrole
MAARSSEN - Donderdagavond controleerde de politie van 19.00 tot 20.00 uur met een lasergun de snelheid van bestuurders op de Zuilensering. Op de weg geldt een limiet van 100 km/uur. In totaal overschreden 4 automobilisten deze maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 156 km/uur. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.