Ingezonden persbericht


Persbericht

transtec introduceert als eerste een hot-swap SATA server-oplossing

Tuebingen/Nijmegen/Brussel, 23 april 2004 - transtec AG, met ttec Computers als Nederlandse en Belgische dochteronderneming, introduceert de 1001 SATA Server en is daarmee de eerste grote Europese hardware producent die een dual-Xeon server met hot-swap SATA drives op de markt brengt.

De nieuwe server bundelt een terabyte aan storage in een smalle 1-U rackmount case, waardoor het apparaat goed past binnen computing centers en grote server-omgevingen. De dual processor architectuur is bedoeld voor applicaties zoals high performance clustering en thin client / thin server oplossingen. Door het 19-inch rackmount formaat is het geschikt voor installatie in ruimtebesparende server cabinets. Prijs vanaf 2400,- euro (excl. BTW). Kenmerken:

2.4 GHz Intel® Xeon® processor

(optioneel met twee 3.2 GHz processors)

512 MB ECC DDR-SDRAM main memory (max. 12 GB)

maximaal vier hot-swap SATA hard drives (voor een maximale

capaciteit van 1 TB)

Onboard dual-Gigabit Ethernet


1-U rackmount case

De nieuwe transtec 1002 EIDE server heeft een nieuw ontworpen mainboard en een ruimtebesparende 2-U case. Het kan worden gebruikt als een op zich staande unit of als onderdeel van een servergroep, waardoor de server geschikt is voor complexe IT-structuren. Prijs vanaf 1130,- euro (excl. BTW). Kenmerken:


2.8 GHz Intel® Pentium® 4 processor

(optioneel met 3.6 GHz processor)

maximaal zes interne EIDE hard drives

Onboard dual-Gigabit Ethernet

2-U rackmount case

De nieuwe transtec 2500 server is een universeel platform dat voor een brede reeks applicaties kan worden gebruikt. De server is erg flexibel en dan ook makkelijk inzetbaar als een file- of print-server of als high-availability server voor bedrijfskritische, CPU-intensieve applicaties. De Opteron TM processor is volledig compatible met huidige 32-bit applicaties, terwijl gebruikers ook op de toekomst zijn voorbereid, indien zij 64-bit applicaties gaat inzetten. De AMD Opteron processor zorgt voor een geheel nieuwe dimensie in computing. Prijs vanaf 2680,- euro (excl. BTW). Kenmerken:

AMD Opteron 240 processor (optioneel met twee Opteron 248's)

Onboard dual-Gigabit Ethernet

Tower-case (19" rackmount kit optioneel beschikbaar)

36 GB hot-swap Ultra320 hard drive, te configureren tot tien hot-swap hard drives voor een maximale capaciteit van 1.4 TB

Optioneel met een redundante 760 Watt power supply

Over ttec Computers BV

ttec Computers BV/BVBA is de Nederlandse/Belgische dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is opgericht in 1980 en richt zich op de business-to-business sector. transtec is een van de tien grootste server- en storage-leveranciers in Europa en binnen acht Europese landen actief. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 200 medewerkers werkzaam.

Ingezonden persbericht