Gemeente IJsselstein


Buurtbemiddeling zoekt vrijwilligers
vrijdag, 23 april 2004 - 11:04 CET

We wonen dichtbij elkaar en dan gaat er wel eens iets mis. Dan kan buurtbemiddeling uitkomst bieden. Buurtbemiddeling is op zoek naar nieuwe bemiddelaars.

Irritatie en overlast, soms ruzie met de buren. Voor de sfeer thuis en in de buurt is het wel zo prettig om snel weer uit de problemen te komen. Zelf de stap zetten om je buren hierop aan te spreken: dat is soms een brug te ver. Dan kan buurtbemiddeling uitkomst bieden. Buurtbemiddeling is op zoek naar nieuwe bemiddelaars.

Bemiddelaars
De bemiddelaars van Buurtbemiddeling staan hun medebewoners bij in het zelf oplossen van problemen met hun buren. De bemiddelaars komen uit allerlei buurten in onze stad. Dat biedt de mogelijkheid om mensen uit andere buurten dan waar de klacht vandaan komt, in te zetten. Bemiddelaars worden getraind en vormen samen met de professionele teambegeleider een team. Heeft u belangstelling voor een rol als bemiddelaar en woont u in IJsselstein of de gemeente Lopik, dan kunt u contact opnemen met de coördinator Buurtbemiddeling, Marja van den Sigtenhorst, (030) 688 70 30.

Gezamenlijk inititiatief
Buurtbemiddeling is een initiatief van de gemeente IJsselstein, de IJsselsteinse Woningbouwvereniging, de IJsselsteinse Stichting voor Welzijn en het politiedistrict Lekstroom/wijkteam IJsselstein. De gemeente Lopik is aangehaakt bij het initiatief in IJsselstein en stelt in 2004 bij wijze van proef buurtbemiddeling beschikbaar voor haar inwoners.