AutoRai


23-4-2004

Volop nieuws bij introductie smart forfour

Vanaf dit weekend staat de lang verwachte smart forfour in de showroom van de Nederlandse smart centers. De smart forfour die, zoals de naam al aangeeft plaats biedt aan vier inzittenden, vormt een belangrijke aanvulling op het modelprogramma van het dynamische automerk smart.

De sportieve vijfdeurs biedt hoogwaardige technologie met tal van comfort- en veiligheidsvoorzieningen, waaronder het standaard elektronische stabiliteitsprogramma (esp), de kenmerkende tridion veiligheidskooi en de remassistent brake assist. De smart forfour is bovendien aantrekkelijk geprijsd: het model is leverbaar vanaf
13.980,-.

Rondom deze introductie is er het nodige nieuws te melden. Zo wordt de introductiecampagne van de smart forfour ondersteund door de Britse top-entertainer Robbie Williams. Hij treedt op in een verrassende televisiespot die inmiddels vele enthousiaste reacties heeft opgeleverd.

Het motorenaanbod van de smart forfour bestaat uit een 1.1 benzinemotor met 55 kW (75 pk), een 1.3 benzinemotor met 70 kW (95 pk) en een 1.5 benzinemotor die goed is voor een vermogen van 90 kW (109 pk). In augustus volgen tenslotte de uitvoeringen van de smart forfour met dieselmotor, die al vanaf nu kunnen worden besteld. Deze dieselversies zijn voorzien van een 1.5 litermotor, die beschikbaar is in twee uitvoeringen: een vermogen van 50 kW
(68 pk) met een koppel van 160 Nm. en een uitvoering met 70 kW (95 pk) met een koppel van 210 Nm. Daarmee zijn de dieselmotoren goed voor uitstekende prestaties, wat tot uitdrukking komt in de topsnelheden van 160 km/u resp. 180 km/u.

Toch zijn de motoren uitermate zuinig, zoals dat van een diesel mag worden verwacht. Het gemiddeld verbruik volgens de Europese NEFZ-cyclus bedraagt slechts 4,6 liter per 100 km. Bovendien voldoen de geavanceerde motoren aan de EU4-norm voor de uitstoot van gassen en deeltjes, zelfs zónder dat daarvoor een apart roetpartikelfilter aanwezig is.

Tegelijk met de komst van de nieuwe smart forfour wordt ook het dealernetwerk van smart in Nederland aanzienlijk uitgebreid. Tijdens het introductieweekend op vrijdag 23 en zaterdag 24 april openen niet minder dan drie nieuwe smart centers hun deuren: in Amersfoort (Ruimtevaartweg 30), Hengelo (Goudstraat 20) en Groningen (Bornholmstraat 42) kunnen bezoekers nu ook kennismaken met alle smart modellen, inclusief de smart forfour als trotse nieuwe aanwinst.