Politie Drenthe

vrijdagmorgen 23-04-04

Assen 23-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie houdt man met mes aan
ASSEN De politie heeft gisteren op de Nobellaan een 43-jarige man uit Velsen in verband met verboden wapen bezit aangehouden. De man kreeg in het winkelcentrum een woordenwisseling met een paar jongen die hierna weg zijn gelopen. Getuigen zagen dat de man hierop een soort vlindermes uit zijn kleding pakte en achter de jongens aanliep. Door omstanders werd vervolgend de politie gewaarschuwd die de man hebben aangehouden. De jongens die de woordenwisseling met de man hebben gehad hebben niets gezien of gemerkt. Tegen de Velsenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Afvaltransport zonder vergunning
NIEUW SCHOONEBEEK Een 42-jarigeDuitse bestuurder van een afvaltransport is gistermiddag bekeurd voor het niet in orde hebben van zijn formulieren. De man die bij de grensovergang bij Nieuw Schoonebeek met een vrachtauto met open container, gevuld met aluminium, Nederland was binnen komen rijden werd op de Europaweg gecontroleerd door de politie. Hij vertelde dat de lading naar een bedrijf in Coevorden vervoerd moest worden. De man was niet in het bezit van een transportbegeleidings-formulier en werd met zijn lading terug gestuurd naar Duitsland. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel tussen auto en motor
COEVORDEN Gistermiddag vond er een frontale aanrijding plaats op de kruising van de Krimweg/Klooster/Nieuwe Dijk. Een 18-jarige autobestuurder uit Ane reed hierbij over de Krimweg komende uit de richting van Coevorden. De man sloeg hierbij op de kruising linksaf richting het Klooster. Hij zag echter een tegemoetkomende 32-jarige uit Coevorden afkomstige motorrijder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht.

Rijden onder invloed
EMMEN Gisteravond werd tijdens een alcoholcontrole op de Kerkhoflaan een 43-jarige Emmenaar bekeurd. De man die in zijn auto reed blies 770 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg de man een dagvaarding.

Eenzijdig ongeval door drankgebruik
VALTHERMOND Een 31-jarige Emmenaar sloeg gisteravond met zijn auto over de kop op de Drentse Mondenweg. De man die geen verwondingen over hield aan dit avontuur bleek onder invloed te zijn. Hij blies 505 ug/l. Omdat er sprake was van recidive werd na overleg met justitie het rijbewijs van de man ingevorderd. Verder bleek er onduidelijkheid te zijn over de verzekering van de auto en zal dit eveneens uitgezocht worden. De man kreeg een proces-verbaal.

Politie bekeurt onder invloed verkerende bestuurder zonder rijbewijs TYNAARLO Vannacht werd op de Dorpsstraat een 23-jarige autobestuurder uit Finsterwolde bekeurd. Het viel de politie op dat de uitlaat van de auto over de rijbaan sleepte waarna deze gecontroleerd werd. Omdat de man onder invloed verkeerde moest de man een ademanalyse ondergaan. Hij blies 745 ug/l . Hij kreeg hiervoor een dagvaarding. Verder bleek na onderzoek dat de auto niet verzekerd was, deze geen geldige APK had en reed de bestuurder terwijl hij geen geldig rijbewijs had. De man werd hiervoor eveneens bekeurd. Een 24-jarige uit Finsterwolde afkomstige vriend en tevens inzittende en eigenaar van de auto beledigde en bedreigde de politie waarna hij werd aangehouden. De man bleek zwaar onder invloed te verkeren en werd ingesloten.

Gezochte man door politie aangehouden
MEPPEL Vannacht werd op de Leonard Springerlaan een 19 jarige inwoner van Rouveen bekeurd. De auto van de man bleek niet APK gekeurd te zijn. Na onderzoek bleek tevens dat deze man nog een geldboete moest voldoen. Omdat de man deze niet kon betalen werd hij aangehouden en ingesloten.

Verkeerscontroles
EMMEN Op de Kerkhoflaan werd gisteravond een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 280 blaastesten afgenomen en werd 1 bestuurder bekeurd voor het rijden onder invloed. Tevens werden bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel(23), APK(1), Verzekering(3), vermogen bromfiets(7),
bromfietscertificaat(1), defecte rem bromfiets(1) en niet handsfree bellen(1).

RODEN Op de J.P. Santeeweg, de Dwazziewegen en het Oosteinde werden gisteravond diverse bestuurders gecontroleerd. Er werd bekeurd voor een onjuiste kentekenplaat op een motorscooter(1), niet handsfree bellen(1), niet dragen autogordel(1), niet dragen helm(1), verlopen APK(2), niet voeren fietsverlichting(3), voeren mistverlichting(1) en foutief verzekeringsplaatje(1).

ASSEN-Gisteravond werden controles gehouden op diverse locaties. 7 fietsers werden bekeurd voor het niet in orde hebben van de verlichting, 1 x voor niet handsfree bellen, aanhangwagen zonder kentekenplaat en 4 x parkeren in het voetgangersgebied aan de Markt en de Gedempte Singel.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 26 april 04 08.00 uur. Tel. 06-52528707. info@politie-drenthe.nl