Gemeente Woudenberg


2004-031 Ontsluiting bedrijventerrein langs oostzijde Zegheweg

De gemeenteraad van Woudenberg heeft op donderdag 22 april 2004 gekozen voor een ontsluiting van het bedrijventerrein langs de oostzijde van de Zegheweg. Het college van burgemeester en wethouders presenteerde dit voorstel als één van de vijf alternatieven voor de ontsluiting. De gemeenteraad heeft óók aangegeven, dat het college met de provincie moet overleggen over de aanleg van een noordelijke randweg, als ontlasting van de toenemende verkeersdruk door het centrum van Woudenberg.

Tijdens de raadsvergadering was een groot aantal betrokkenen naar het gemeentehuis gekomen. De unanieme keuze van de gemeenteraad zal immers voor veranderingen zorgen rond de Zegheweg. De provinciale N224 (op dit moment een gedeelte van de Stationsweg Oost) wordt verlegd langs het nieuwe bedrijventerrein. Doorgaand verkeer rijdt in de toekomst niet meer over de Stationsweg Oost, maar over de verlegde N224. De gemeente wil hiermee de steeds drukker wordende Stationsweg Oost ontlasten.

Noordelijke randweg
De gemeenteraad denkt, dat de verlegde N224 niet alle (toekomstige verkeers)problemen zal oplossen. Daarom heeft de gemeenteraad het college gevraagd om als aanvulling op de verlegde N224 met de provincie te overleggen om tegelijkertijd een noordelijke randweg te ontwikkelen. Daarmee wordt het verkeer door de dorpskern naar alle waarschijnlijkheid ontlast, omdat het doorgaande verkeer over de N224, dat richting Amersfoort rijdt, in de toekomst via de noordelijke randweg om Woudenberg heenrijdt. Daarnaast is de noordelijke randweg van belang voor de nieuwe woningbouwlocatie aan de noordzijde van de gemeente (te ontwikkelen na 2007).

Wat gaat er nu gebeuren?
De gemeente Woudenberg gaat in de komende tijd met de provincie overleggen over de realisering van de verlegde N224. Een eerste gesprek is gepland voor donderdag 27 mei 2004. Daarna wordt pas duidelijk welke tijd is gemoeid met de aanleg van de nieuwe N224 langs de oostzijde van de Zegheweg en de eventuele aanleg van een noordelijke randweg.
Laatst gewijzigd op 23/04/2004