Politie Groningen

Persberichten vrijdag 23 april 2004

Provincie Groningen, 23-04-2004 -

Groningen: kassadief aangehouden
De politie heeft donderdagochtend op de Oosterhamrikkade een 39-jarige man uit Assen aangehouden voor poging tot diefstal. De Drent had bij een bedrijf in theatertechniek gepoogd de kassa weg te nemen. De man trok de pluggen van de kassa los om het apparaat vervolgens weg te nemen. Hierop werd hij aangesproken door een personeelslid, waarna hij de kassa op de grond gooide. Hij zette het hierna op een lopen en verstopte zich uiteindelijk in bossages op de Oosterhamrikkade. Hij werd door een personeelslid en een getuige korte tijd later gevonden. De verdachte werd door beide mannen overgedragen aan de politie. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontroles in de stad
Op de Van Swietenlaan en de Roderwolderdijk heeft de politie donderdagmiddag twee snelheidscontroles gehouden. Op de Van Swietenlaan werden 745 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 45 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg op deze locatie 95 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Op de Roderwolderdijk werd van 448 voertuigen de snelheid gemeten, waarvan 70 bestuurders te hard reden. De hardste rijder reed hier 78 km/uur, waar 50 km/uur. Beide controles duurden anderhalf uur.

Groningen: verkeersongeval met drank
De politie heeft donderdagavond op de Korreweg een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De man was in zijn auto op de kruising Korreweg met de Hamburgerstraat in aanrijding gekomen met een 54-jarige automobilist uit Groningen. De verdachte botste bij deze aanrijding met zijn voorzijde tegen de achterzijde van zijn plaatsgenoot. Beiden betrokkenen bleken niet gewond te zijn. Wel wees een blaastest op straat uit dat de 22-jarige alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Zijn auto moest worden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer onder invloed
Op de Euvelgunneweg heeft de politie donderdagnacht een 71-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd en wees een blaastest op straat uit dat de man alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de automobilist 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest vervolgens zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: veelpleger aangehouden
De politie heeft donderdagnacht in het Soephuisstraatje een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en heling. Politieagenten zagen dat de man, een ambtshalve bekende veelpleger, een plastic zak onder zijn jas vandaan haalde en de inhoud aan drie passerende mannen toonde. Hierop werd de verdachte door de dienders aangesproken en aangehouden. In de tas bleek een autoradiocd-speler te zitten. In de fouillering van de verdachte werd een schroevendraaier en een lifehammer aangetroffen. Beide gereedschappen werden in beslag genomen. De politie vermoedt dat de cd-speler van diefstal of heling afkomstig is. De Stadjer werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: scooterrijder aangehouden
De politie heeft donderdagnacht in de Zwanestraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man met een kameraad op de scooter zonder helm rijden. Het duo werd in de Zwanestraat staande gehouden. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Daarnaast kregen zowel de bestuurder als zijn kameraad een bekeuring voor het rijden zonder helm. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist moet rijbewijs inleveren
Op de Spilsluizen heeft de politie donderdagnacht een 29-jarige man uit Assen aangehouden voor rijden onder invloed. De Drent werd in zijn auto gecontroleerd en wees vervolgens een blaastest uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de automobilist
1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De man werd verhoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongen (18) na straatroof aangehouden
De politie heeft donderdagnacht in een woning aan de Kombuis een 18-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor diefstal met geweld en afpersing. De jongen wordt ervan verdacht dat hij dezelfde nacht een 26-jarige man uit Groningen op de Oliemuldersweg heeft beroofd van zijn portemonnee met daarin onder meer een geldbedrag en diverse passen. Het slachtoffer werd hierbij door de verdachte aangesproken en moest hij zijn portemonnee afgeven. Hierop liep hij weg en ging het slachtoffer achter enkele autos staan. Hierop achtervolgde de verdachte de man, liep over enkele autos heen en pakte hem bij de keel. Het slachtoffer werd vervolgens gedwongen tot afgifte van zijn portemonnee. Getuigen waren de verdachte achterna gereden en zagen hem de betreffende woning binnengaan. De man werd vervolgens in zijn woning ingerekend. In de slaapkamer van de verdachte trof de politie het weggenomen geldbedrag en enkele passen aan. Deze goederen werden in beslag genomen. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Groningen: rokende man wil politiebureau niet uit
In het hoofdbureau van politie is donderdagnacht een 29-jarige man uit Foxhol aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man was al rokend het politiebureau binnengekomen. Hierop vroeg de agent of hij zijn sigaret wilde uitmaken. Dit wilde hij niet, waarna aan hem werd gevorderd het politiebureau te verlaten. Ook aan deze vordering werd niet voldaan. De verdachte werd vervolgens ingesloten. Hij zal morgen worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Regioberichten volgen later