District Heuvelrug 11.30 uur

Utrecht 23-04-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug, 11.30 uur

Frontale aanrijding

Rhenen Op donderdag 22 april vond er om 15.39 uur een frontale aanrijding plaats op de Nude. Bij de aanrijding waren twee voertuigen betrokken. De 32 jarige bestuurder afkomstig uit Ede van de personenauto die uit de richting van Wageningen kwam, slingerde om verklaarbare reden over de weg. Een aantal bestuurders moesten hierdoor uitwijken, vervolgens is de personenauto in botsing gekomen met de 23 jarige bestuurder afkomstig uit Ede van een bestelauto. De weg was tijdelijk afgezet. Ter plaatse waren 5 ambulances, de trauma helikopter en de brandweer aanwezig. In de personenauto zaten 3 kinderen achterin, die alledrie de gordel droegen, waardoor erger is voorkomen. De kinderen waren licht gewond, de bestuurder verblijft nog met onbekend letsel in het ziekenhuis. In de bestelauto zaten twee personen, zij zijn ter plaatse onderzocht. De voertuigen zijn uiteindelijk weggesleept.

Diefstal op herhaling

Veenendaal Op donderdag 22 april zijn er bij een drogisterij op de Veenslag twee winkeldieven van 16 en 17 jaar afkomstig uit Veenendaal aangehouden. De gestolen goederen betroffen cosmetica-artikelen ter waarde van 55,00 euro. Beide verdachten zijn gehoord en bekende de diefstal van de cosmetica-artikelen. Tevens bekende beiden een eerdere diefstal van goederen bij de drogisterij. De ouders van beide verdachten zijn in kennis gesteld. De goederen zijn ter plaatsen betaald. De verdachten zijn s avonds in vrijheid gesteld en aan de ouders meegegeven.

Illegaal aangehouden

Wijk Bij Duurstede Op donderdagmiddag 22 april heeft de politie een 49 jarige man op de Steenstraat voor een supermarkt aangesproken, wegens het verkopen van het straatnieuws. Tijdens de staande houding kon de man nauwelijks een woord Nederlands spreken, wel kon hij een paspoort tonen. De man bleek van Poolse afkomst te zijn. De Pool is voor verder onderzoek naar het politiebureau meegenomen. Na overleg met de Vreemdelingenpolitie bleek de man illegaal in Nederland te verblijven. De man is aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld.