Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht 23-04-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Overvaller aangehouden
UTRECHT - De politie hield donderdagmiddag rond 16.15 uur een 33-jarige inwoner van Utrecht aan die rond 14.30 uur een gewapende overval op een winkel aan de Damstraat had gepleegd.

Bij de kassa van de winkel bedreigde de man de caissière en wilde de geldla. De caissière gaf die niet, waarop de man de winkel verliet. Hij wilde in een auto stappen, maar de eigenares van die auto zag dat en verjoeg de man door te gillen. Vervolgens ging de man er op een fiets richting het Westplein vandoor.

Na een zoekactie konden politiemensen hem later in de omgeving aanhouden. De man is ingesloten voor verhoor. De politie verzoekt getuigen van de overval en mensen die de man na de overval hebben zien vluchten contact op te nemen met de recherche van district Marco Polo via tel. 0900 8844 (lokaal tarief).

Pepperspray gebruikt voor aanhouding
UTRECHT - Omdat een 21-jarige inwoner van Utrecht zich verzette tegen aanhouding, is tegen de jongeman pepperspray gebruikt. Dit gebeurde op de Stationstraverse.

Tegen 19.00 uur spraken agenten de jongeman aan. De jongen gedroeg zich vervelend. Meteen bemoeide zich een groep jongeren zich met de situatie. Een 28-jarige inwoner van Woerden werd eveneens aangehouden, omdat hij niet wilde voldoen aan de vordering weg te gaan.

Autodieven aangehouden
UTRECHT - De politie hield donderdagavond rond 19.00 uur een 20-jarige inwoner van Utrecht aan. De man had op het Oppenheimplein een auto opengebroken. Een getuige zag dit en belde de politie. De agenten konden na een kort onderzoek de jongeman aanhouden. Hij is ingesloten.

Agenten hoorden donderdagavond rond 22.00 uur dat een auto op de Maliestraat was opengebroken. Zij waren in de buurt en zagen een man lopen die zij verdachten van betrokkenheid bij de autokraak. Het bleek een 19-jarige inwoner van Utrecht te zijn. Bij hem werd een autoradio aangetroffen. De jongeman is ingesloten.

Rond 1.40 uur vrijdagmorgen zagen agenten een 33-jarige inwoner van Utrecht met een zaklamp in een geparkeerde auto op de 2e Daalsedijk. Toen de man werd aangesproken, ging hij er vandoor. Hij werd uiteindelijk op de Esdoornstraat aangehouden. Op zijn vluchtweg werden inbrekersattributen aangetroffen. De auto waarin hij zat bleek te zijn opengebroken.

Heling van hond
UTRECHT Donderdagavond omstreeks 19.50 uur kreeg de politie een melding van een man, 27-jaar en uit Utrecht, die twee meisjes met zijn gestolen hond had zien lopen. Met behulp van een getuige werd het verblijfadres van de meisjes (beiden 17 jaar, uit Utrecht en Nieuwegein) aan de Faustdreef achterhaald. De meisjes zijn aangehouden voor heling. De 17-jarige Utrechtse legde direct een bekennende verklaring af, zodat de hond en zijn baasje snel herenigd werden.