Eemland zuid 11.30 uuur

Utrecht 23-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid 11.30 uur

Oproep getuigen woninginbraak

AMERSFOORT Donderdagmiddag vond op klaarlichte dag een inbraak in een woning aan de Orion plaats. De politie is op zoek naar getuigen.

De onbekende inbreker is tussen 12.45 en 16.00 uur vermoedelijk via een regenpijp naar een balkon geklommen en via een onafgesloten balkondeur de woning binnen gedrongen. Diverse goederen uit de woning worden vermist. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie omstreeks 00.45 uur een bestuurder aangehouden op de Hooglandseweg-Noord in verband met rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder, een 36-jarige man uit Amersfoort, viel op vanwege zijn trage rijgedrag. Na het zien van de surveillancewagen reed de bestuurder in eerste instantie snel weg waarna hij later toch besloot te stoppen. De man bleek 710 ug/l in zijn lichaam te hebben. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en de rechter zal zijn straf bepalen.

Aanhouding heling

AMERSFOORT Donderdagochtend heeft de politie een vrouw aangehouden in verband met heling van een fiets. De politie kreeg eerst een melding van een vrouw die bij haar eerder ontvreemde fiets op de Noordewierweg stond. De fiets stond op slot en kon met de sleutels van eigenaresse worden opengemaakt. In het pand waarvoor de fiets stond geparkeerd, bleek een 23-jarige vrouw uit Amersfoort de nieuwe eigenaresse van de fiets te zijn. Zij is aangehouden in verband met heling. Op het politiebureau is de verdachte een transactie aangeboden van 200 Euro die zij ter plaatse heeft voldaan.