1e persbericht van vrijdag 23 april 2004

Eindhoven 23-04-2004 - Berichten uit de regio

Regio: Alcoholcontrole

Politie Brabant Zuid-Oost heeft donderdagavond en -nacht in de regio alcoholcontroles uitgevoerd. De controle was een onderdeel van de landelijke alcoholcontrole.

Er werden 2069 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik.

De politie hield 33 automobilisten aan die te veel hadden gedronken. Zij hebben een bekeuring of boete gekregen. Bij een bestuurder is het rijbewijs ingenomen omdat hij ruim 1,55 promille blies.

Buiten de alcoholcontrole kregen nog eens dertig bestuurders een bekeuring voor andere overtredingen zoals het niet dragen van de autogordel, verkeerde verlichting voeren en rijden door rood.

De controles werden gehouden in Eindhoven waar 539 automobilisten moesten blazen, Helmond ( 350) Veldhoven (443), Best (110) Cranendonck (105), Geldrop Mierlo Nuenen (233) en Deurne Asten en Someren (289).

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

De politie heeft donderdagavond rond 21.20 uur in zijn woning in het stadsdeel Stratum een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had zijn vrouw en dochter al langere tijd met de dood bedreigd. Donderdagavond bedreigde hij hen weer. Na zijn aanhouding is de man in verzekering gesteld.

Eindhoven: Graffiti

Donderdag om 21.30 uur is op Vredeoord een meisje van 17 uit Eindhoven aangehouden. Ze werd door de politie op heterdaad betrapt toen ze bezig was met een stift leuzen te schrijven op het spoorwegviaduct. Op het viaduct waren al een hakenkruis en whitepower tekens aangebracht. Het meisje was samen een groep jongeren die zich daar ophield.Tegen het meisje wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt

Vrijdagmorgen om 2.50 uur is op het 18 Septemberplein een man van 50 uit Eindhoven aangehouden. Een getuige zag hem morrelen aan geparkeerde autos en waarschuwde de politie. Een auto was al opgebroken en er waren een digitale camera, een autoradio-cd speler en cds gestolen. De man was niet meer in het bezit van de buit. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Dronken dief met gestolen auto gepakt

De politie heeft vrijdagmorgen rond 0.45 uur op de Willibrorduslaan een man van 32 uit Valkenswaard aangehouden. Agenten zagen hem met een auto op de Waalreseweg rijden waar hij bijna een bocht miste. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder dronken was en dat de auto in Valkenswaard gestolen was. De auto is inbeslaggenomen. Voordat de man werd ingesloten is nog een ademtest afgenomen. Hij blies ruim 1,85 promille.