Gemeente Rotterdam

Op donderdagmiddag 22 april heeft burgemeester Opstelten de Clubstars Award 2004 uitgereikt aan de beste Rotterdamse danceclub Off_Corso. Hij deed dit door een speciaal ontworpen neonster te onthullen. Dit kunstwerk zal een jaar lang de beste danceclub sieren.

Voor deze prijs waren drie Rotterdamse clubs genomineerd. De jury bestaande uit 10 jongeren heeft bij de beoordeling van de clubs scherp gelet op deurbeleid, veiligheid, hygiëne en service. Na de uitreiking van de Award nam burgemeester Opstelten de website www.clubstars.nl in gebruik.

De jury selecteerde zestien clubs die in aanmerking kwamen voor de Clubstars-nominatie. Van deze zestien kregen 3 clubs de meeste sterren. Deze clubs zijn de

Thalia Lounge, genomineerd om de classy, nieuwe stijl, de veiligheid en het consequente deurbeleid. Off_Corso genomineerd om de open sfeer, de veiligheid en het multiculturele karakter en Club Las Palmas om de vooruitstrevendheid en de hippe, trendy en extravagante uitstraling.

Uiteindelijk werd Off_Corso tot winnaar uitgeroepen. Over de winnaar zegt het juryrapport: "De jury waardeert het dat deze club een open en toegankelijk deurbeleid hanteert. Iedereen, gekleurd of niet, homo of hetero, die zin heeft in een avondje stappen en zich een beetje gedraagt, komt binnen. De dresscode lijkt te zijn: 'be yourself'. Het open en toegankelijke deurbeleid gaat niet ten koste van de veiligheid binnen de club. De sfeer is zeer ontspannen, vrolijk en niet agressief. De jury waardeert bovendien het feit dat deze club trendsettend is en een zeer breed, divers en hip publiek aanspreekt."

Clubstars is een initiatief van het voormalig Programmabureau Veelkleurige Stad, en onder de regie van RADAR uitgevoerd door SONOR. Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente Rotterdam (OBR, Programmabureau Veilig en de afdeling Openbare Orde en Veiligheid), de opleidingen C&MD van de Willem de Kooning Academie en de CMV van de Hogeschool Rotterdam en de Hogeschool InHolland. De belangrijkste financier van het Clubstarproject is het VSB-Fonds.

Bron: Bestuursdienst, 23-04-2004