Provincie Overijssel

Digikring Trofee voor website van Bruno Press

Gedeputeerde Abbenhues heeft afgelopen maandag de Digikring Stedendriehoek Trofee 2004 uitgereikt aan het bedrijf Bruno Press uit Zutphen. Abbenhues bracht daar de ook diverse subsidiebronnen voor innovatieve projecten bij de circa 65 ondernemers onder de aandacht.

Er waren vijf websites genomineerd, namelijk Bruno Press, Camping Cheque, Budget keukenwinkel, Edulan en ACT diensten en producten. Deze vijf genomineerden gaven een presentatie waarin hun concept en het doel van de website nader werden omschreven. Tevens moesten zij het publiek zien te overtuigen dat zij de beste waren. De aanwezige ondernemers konden vervolgens door middel van stemkastjes hun stem uitbrengen op de website waarvan zij vonden dat die de Digikring Webtrofee verdiende. Na een stemming werd de winnaar Bruno Press uit Zutphen. Dit is een fotopersbureau dat voornamelijk nieuws, celebrity en sportfotos aanbied via de website. Ternauwernood

Het was een spannende wedstrijd aangezien de nummer twee, de website CampingCheque (ontwikkeld door het Apeldoorns reclamebureau Kompaan en Partners) Bruno Press op de hielen zat. Toch won Bruno Press ternauwernood met 1 stem verschil. Derde in het rijtje was Budget Keuken winkel uit Apeldoorn. ACT eindigde op de vierde plaats en vijfde werd Edulan.

De winnaar kreeg de felbegeerde Webtrofee overhandigd uit de handen van de heer Doornebos, wethouder van Deventer en tevens voorzitter van de vakjury. Ook kreeg de winnaar een Zibb pakket van de hoofdsponsor Rabobank aangeboden voor het internet bankieren en een cheque van het blad de Ondernemer voor een gratis halve pagina advertentieplaatsing. Uiteraard ontbrak ook de champagne niet.

De webwedstrijd is een succes gebleken. Dat bleek al uit het feit dat maar liefst 103 websites zich hadden aangemeld voor de webwedstrijd. Hieruit werd een voorselectie gemaakt waarbij er 10 websites doorgingen naar de volgende ronde. Op 5 april jl. werden uit deze 10 websites de vijf genomineerden gekozen die de strijd met elkaar mochten aangaan in Connection 1.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel