Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 23 april 2004

(

Noordwijk Bedrijfsongeval
Op donderdag 22 april omstreeks 08.30 uur vond er een bedrijfsongeval plaats op de Herenweg. Bij het ongeval vielen drie gewonden. De gewonden, een 44-jarige man uit Westmalle, een 28-jarige uit Geel en een 46-jarige man uit Nieuw Vennep, waren bezig met wegwerkzaamheden. Twee van hen stonden op een steiger, de andere bestuurde een kraanmachine. Een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Leiderdorp reed over een brandslang waarna de slang aan de vrachtwagen bleef vastzitten. Hierdoor werd de steiger door de slang omver getrokken waarna de twee mannen van de steiger vielen. De onder druk staande slang sloeg hierna met kracht tegen de 46-jarige kraanmachinist. De drie mannen werden met nek- en rugklachten overgebracht naar het LUMC en het Rijnland Ziekenhuis.

Voorhout Verkeersongeval
Op donderdag 22 april omstreeks 15.15 uur vond er op de Leidsevaart een verkeersongeval plaats tussen een 12-jarige fietser uit Oegstgeest en een 16-jarige scooterrijder en plaatsgenoot. Beiden reden in de richting van Oegstgeest. Omdat de fietser links op het fietspad fietste haalde de scooterrijder de fietser rechts in. Op dat moment stuurde de fietser echter terug naar rechts waarna er een aanrijding ontstond. De fietser kwam hierdoor ten val. De fietser werd voor controle overgebracht naar het LUMC. Hij hield aan de aanrijding enkele schaafwonden en hoofdpijn over.

Leiden Aanhoudingen na winkeldiefstal
Medewerkers van een schoenenzaak aan de Haarlemmerstraat hebben op donderdag 22 april in de middag twee meisjes van 16 en 17 jaar uit Den Haag aangehouden na winkeldiefstal. De oplettende medewerkers vermoedden dat drie meisjes winkeldiefstal hadden gepleegd. Bij het naar buiten lopen werden de drie door het personeel tegengehouden. Het 17-jarige meisje werd bij de winkel aangehouden maar probeerde weg te komen door een medewerkster te krabben. De twee andere meisjes wisten weg te rennen. Een andere medewerkster van de schoenenzaak is achter de meisjes gerend en wist de 16-jarige aan te houden. Ook deze verdachte pleegde verzet bij de aanhouding en sloeg de medewerkster. Bij de verdachten werden vier paar schoenen aangetroffen. De politie stelt een verder onderzoek in naar de derde verdachte. De twee meisjes zijn in verzekeringgesteld.

Leiden Verkeersongeval
Op donderdag 22 april omstreeks 06.45 uur vond er een verkeersongeval plaats op de Willem van der Madeweg. Een 37-jarige automobilist uit Leiden reed in de richting van de Heyderweg toen hij met zijn auto in de berm aan de rechterzijde van de weg raakte. De bestuurder probeerde hierna zijn auto weer op de weg te krijgen, maar kwam vervolgens door het tegensturen op de linkerzijde van de weg. Het voertuig raakte in een slip waarna het tegen een lantaarnpaal in de middenberm botste. Een 35-jarige passagier uit Leiderdorp werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.


Krimpen aan den Lek Snorfietser bekeurd

Een 17-jarige snorfietser uit Krimpen aan den IJssel is woensdag 21 april tot tweemaal toe bekeurd. De man werd verzocht om mee te gaan naar het politiebureau zodat zijn snorfiets daar kon worden gecontroleerd. Onderweg daarnaar toe belde hij al rijdende met zijn mobiele telefoon. Daarvoor kreeg hij een bekeuring. Tevens bleek dat zijn snorfiets was opgevoerd.


Haastrecht Politie onderzoekt vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen drie mannen van 51, 54 en 46 jaar op de Provincialeweg West. De politie kreeg donderdagavond 22 april een melding van een vechtpartij waarbij drie personen betrokken zouden zijn. Ter plaatse trof de politie de drie Haastrechtenaars aan en hield hen aan voor vernieling, mishandeling en bedreiging. De aanleiding van de vechtpartij is nog onbekend.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --