Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

23 april 2004

Met Thalys rechtstreeks naar Disneyland® Resort Paris

Ook dit jaar kunnen Disney-fans weer rechtstreeks met Thalys naar Disneyland® Resort Paris reizen. Elke vrijdag rijdt Disney-Thalys vanuit Amsterdam via Schiphol, Den Haag, Rotterdam en Antwerpen-Berchem in 4u15 tot voor de deur van het park. Vanaf Rotterdam is dit zelfs 3u15! 's Zondags rijdt deze Disney-Thalys eind van de middag weer retour naar Nederland. Tijdens de vakanties rijdt er ook een Disney-Thalys op zaterdag (maandag retour).

Aan boord van deze hogesnelheidstrein is de service zoals men van Thalys gewend is: de stoelen zijn comfortabel en het barrijtuig is de hele reis geopend. Tevens ontvangen alle kleine reizigers een gratis Disney Kids Pack. Tenslotte is er voor de reizigers die verblijven in een Disney-hotel de Disney bagageservice. Dit houdt in dat de Disney-medewerkers reeds in Thalys de bagage van labels voorzien, zodat de reiziger bij aankomst na inlevering van de bagage bij de Disney-express in het station, direct het park kan gaan verkennen.

Extra Disney-Thalys tijdens de vakanties

Tijdens de vakanties in 2004 zal er een extra Disney-Thalys rijden die vertrekt uit Nederland op zaterdagochtend en op maandag weer terugrijdt. Deze Thalys rijdt op de volgende data: Meivakantie 1/5 (retour op 3/5)
Herfstvakantie 16/10 (retour op 18/10)
Kerstvakantie 25/12 (retour op 27/12)

Met Thalys naar Disney met een overstap in Brussel

Behalve de directe Disney-Thalys op vrijdag, kunnen reizigers de hele week via Brussel naar Disneyland® Resort Paris reizen. Vanuit Brussel vertrekken er 5 keer per dag Thalys-treinen richting Marne-la-Vallée-Chessy, het treinstation van Disneyland® Resort Paris bij de ingang van het park. Afhankelijk van de Thalys die reizigers willen nemen in Brussel, kunnen zij vanuit Nederland aanreizen met Thalys of de Internationale trein naar Brussel.

Reserveringen en informatie

Voor Disney-Thalys is reserveren verplicht. Reserveren is mogelijk vanaf 3 maanden voor vertrek. Een retourbiljet Amsterdam-Disneyland is er al vanaf E 98 (kinderen vanaf E 58). Vanaf Rotterdam kost een retourtje naar Disneyland E 90 (kinderen E 52). Deze tarieven zijn geldig tot en met 11 december 2004. Informatie en/of tickets zijn verkrijgbaar via www.thalys.com of www.nsinternationaal.nl maar ook bij Teleservice NS internationaal (0900 9296 E 0,35 pm), bij de balies van NS Internationaal op de grotere stations of de erkende reisbureaus.

Noot aan de redactie

Woordvoering Thalys Nederland: Michiel Jonker, telefoon 030-235 7070 Persinformatie en (digitaal) fotomateriaal Thalys Nederland: Saskia Deerenberg, telefoon 030 - 235 3016 saskia.deerenberg@ns.nl

---- --